Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχαν οι τρίτεκνοι της Π.Ε. Λάρισας

Κώστας Αγοραστός: «Σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας, η στήριξη της οικογένειας είναι επιβεβλημένη»
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του συλλόγου τριτέκνων της Π.Ε. Λάρισας είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ Κώστας Αγοραστός. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όπως ανέφεραν τα μέλη του συλλόγου, στόχος της συνάντησης ήταν να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους και να προωθηθούν προς τα αρμόδια υπουργεία.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης άκουσε τα αιτήματα τους και σημείωσε τα εξής: «Σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας, η στήριξη της οικογένειας είναι το επιβεβλημένη. Ευελπιστούμε ότι στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), στο οποίο η αιρετή Περιφέρεια θα έχει Κοινωνικό Ταμείο, μπορούν να υπάρξουν ενέργειες, για την στήριξη της οικογένειας, τις οποίες βούλησή μας είναι να σχεδιάσουμε από κοινού».
Παράλληλα ο περιφερειάρχης τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει τους τρίτεκνους και το σύλλογο τους και επεσήμανε, πως θα βοηθήσει στην προώθηση των αιτημάτων τους.

Αναλυτικά τα αιτήματα των τριτέκνων είναι:

  • Η ένταξη των τριτέκνων στα μειωμένα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων.
  • Η ένταξη των τριτέκνων Δημοσίων Υπαλλήλων στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων – μεταθέσεων.
  • Η άμεση επαναπρόσληψη των σε διαθεσιμότητα τριτέκνων.
  • Η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την διανομή τροφίμων
  • Ο υπολογισμό του εισοδήματος για τις τυχών παροχές να λαμβάνει υπ’ όψιν μόνο το πραγματικό εισόδημα και όχι το τεκμαρτό.
  • Το ετήσιο 500άρικο να δίδεται εφ΄όσον ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί στα άλλα δύο
  • Να μην χάνεται το αρχικό εισοδηματικό όριο των τριτέκνων για τα μηνιαία 40 ευρώ, όταν ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί.
  • Η θεσμοθέτηση ειδικής ομάδας τριτέκνων για μείωση τελών (δημοτικών-περιφέρειας κα.)
  • Η πλήρης και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

Στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη συμμετείχαν οι : Μουζήθρας Λεωνίδας (πρόεδρος), Αποστολοπούλου Δήμητρα (αντιπρόεδρος), Μακάς Ντίνος, Γκόβαρης Δημήτρης και Γίτσα Ευαγγελία (μέλη).