Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Εξασφαλίσθηκε από την αιρετή Περιφέρεια το ποσό των 400.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρομίου των Τρικάλων

Κώστας Αγοραστός: «Με προγραμματισμό, δουλειά και συνεργασία
όλων των φορέων φέρνουμε αποτελέσματα»


Μετά την εξασφάλιση 14,4 εκατ. ευρώ για κλειστά γυμναστήρια και ένα κολυμβητήριο στη Θεσσαλία, ακόμα ένα αθλητικό έργο, το ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων εντάχθηκε σήμερα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, εξασφαλίσθηκε κονδύλι 400.000 ευρώ ώστε το ημιτελές σήμερα ποδηλατοδρόμιο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Μετά το κλειστό γυμναστήριο και το ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Όπως όλοι γνωρίζουν το ποδηλατοδρόμιο στις Καρυές κατασκευάστηκε το 2006 αλλά με τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν, η ολοκλήρωσή του δεν έγινε ποτέ και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα κλειστό. Αυτό το «κουφάρι», που έγινε εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης, φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε λειτουργικό και να αποκτήσει επιτέλους ποδηλατοδρόμιο η Κεντρική Ελλάδα. Η ολοκλήρωση του θα δώσει διέξοδο στην νεολαία και τους πολίτες της περιοχής και θα αποτελέσει πόλο έλξης αθλητικών διοργανώσεων καθώς θα είναι το δεύτερο στην Ελλάδα, μετά το κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα ότι με προγραμματισμό, δουλειά και συνεργασία όλων των φορέων φέρνουμε αποτελέσματα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Γιαννούση και τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα για την συνεργασία, καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συνέταξαν τα τεχνικά δελτία.

Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση της πίστας του ποδηλατοδρομίου και την ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου συντελώντας στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Το έργο θα αποτελέσει προπονητήριο για του αθλητές της περιοχής μας και πόλο έλξης για την διεξαγωγή τοπικών ή ξένων διοργανώσεων καθώς και περεταίρω ανάπτυξης των ΤΕΦΑΑ που εδρεύουν στην περιοχή.