Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Νέος εξοπλισμός για το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κιλελέρ

Κώστας Αγοραστός: «Εξοπλίζουμε όλα τα Ειδικά σχολεία της Θεσσαλίας»



        Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα έργο που συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων για το Δήμο Κιλελέρ. Συγκεκριμένα μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού,  προχωράει για υπογραφή σύμβασης μέρος του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια εξοπλισμού Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ΑμεΑ Δήμου Κιλελέρ-Πακέτο Γ», προϋπολογισμού 200.669,58 ευρώ (με ΦΠΑ).
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει την παροχή ειδικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων, την επαγγελματική κατάρτιση και την ισότιμη κοινωνική εξέλιξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με νοητική υστέρηση. Η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού βοηθά τα Τμήματα αυτά να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο, που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα».
 
Το συνολικό ποσό των 5 νέων προς υπογραφή Συμβάσεων είναι 67.779,15 € που αφορούν την προμήθεια του κάτωθι εξοπλισμού :
1.                  Πακέτο Γ - Προμήθεια Διαδραστικών Πινάκων
2.                  Πακέτα Δ & Ε - Προμήθεια Επίπλων
3.                  Πακέτο ΣΤ - Προμήθεια Εξοπλισμού Γυμναστικής & Αθλοπαιδιών
4.                  Πακέτο Ι - Προμήθεια Ειδικού Εξοπλισμού για Παιδιά με Κινητικά Προβλήματα
Κάθε Πακέτο Εξοπλισμού είναι και μία ξεχωριστή Σύμβαση.
    
Με τον συγκεκριμένο έργο θα εξοπλιστούν τα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης με παιδαγωγικό υλικό και ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού για τη σωστή λειτουργία τους και τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.
     Μετά την έγκριση αυτή, προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής των σχετικών  Συμβάσεων για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού. Φορέα υλοποίησης της πράξης είναι το Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου Κιλελέρ και κύριος του έργου, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, είναι ο Δήμος Κιλελέρ.