Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Στις αρχές τις άνοιξης ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 630.000 € στο Παλαιομονάστηρο του Δήμου Πυλης

Στο έργο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Aντιπεριφερειάρχης Τρικάλων
Κώστας Αγοραστός: «Έργο ουσίας, που θωρακίζει την περιοχή από πλυμμηρικά φαινόμενα»

Στις αρχές τις άνοιξης πρόκειται να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 630.000 € στο Παλαιομονάστηρο του Δήμου Πυλης. Τις εργασίες, που φτάνουν σε ποσοστό ολοκλήρωσης 85%,  επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.


Όπως ανέφερε ο κ. K. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο ουσίας, που θωρακίζει την περιοχή του Παλαιομοναστήρου, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και αισιοδοξούμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν. Είναι από τα έργα που εξασφαλίζουν ασφάλεια από πλυμμηρικά φαινόμενα, αλλά και ταυτόχρονα θέσεις εργασίας και χρήμα στην  τοπική οικονομία. Παρακολουθούμε από κοντά τα έργα ένα ένα, βλέπουμε την πρόοδό τους, ώστε να παραδοθούν στον προβλεπόμενο χρόνο και να αποδοθούν στην κοινωνία».

Αντικείμενο του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου Δ. Πυλης» προϋπολογισμού 630.000,00 € (με Φ.Π.Α.)  είναι ο εγκιβωτισμός του ρέματος που διέρχεται στα όρια του οικισμού Παλαιομοναστήρου Δήμου Πύλης,  για την προστασία από πλημμύρες. Κατασκευάζεται πλακοσκεπής οχετός διαστάσεων 4,60 Χ 3,60m (με καθαρές εσωτερικές διαστάσεις 4,00 Χ 3,00μ) σε μήκος περίπου 270,00m από οπλισμένο σκυρόδεμα C 20/25. Κατά διαστήματα 40m δημιουργούνται φρεάτια για τον έλεγχο του ρέματος και για καθαρισμό.
Συνοπτικά οι εργασίες:
- Εκσκαφή θεμελίων και τάφρων με χρήση μηχανικών μέσων
- Κοπή δέντρων
- Κατασκευή κοιτόστρωσης C12/15 (Β10), περιβλημάτων αγωγών, εξομαλυντικών στρώσεων κ.λπ.
- Κατασκευή οπλισμένου κιβωτοειδούς  οχετού από C20/25 μήκους 270m.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ακόμη οι περιφερειακοί Σύμβούλοι κ.κ. Ντίνος Μπάρδας Γιώργος Τσίγκας, Ελένη Αργυροπούλου και ο αντιδήμαρχος Πύλης κ. Πέτρος Τεντολούρης.