Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη σύμβαση κατασκευής προϋπολογισμού 220.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας


Σε κτιριακές παρεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων προχωρά η περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβασης κατασκευής του έργου «Κατασκευή Εξωτερικής Θερμομόνωσης στο Κτίριο Χρόνιων Παθήσεων Κεφαλόβρυσου Τρικάλων» προϋπολογισμού 220.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Αντικείμενο του έργου είναι η εργασία κατασκευής εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους του κτιρίου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, καθώς κρίθηκε ότι η εργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και ως εκ τούτου την μείωση των λειτουργικών δαπανών για ψύξη και θέρμανση, οι οποίες σήμερα είναι αρκετά υψηλές.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία και πρόνοια, η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς εκείνον είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του θεραπευτηρίου, ώστε αυτό να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιθυμούμε το σύστημα πρόνοιας στη Θεσσαλία να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».


Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία θα επιβλέψει και την κατασκευή του έργου. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ΔΥΟ (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων – ΚΑΕ 9723.