Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Υπεγράφη η σύμβαση για ασφαλτόστρωση στο Ευίδριο



Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της Επαρχιακής Οδού 33 της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που περνάει μέσα από τον οικισμό του Μεγάλου Ευιδρίου, μετά τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΑΛΥΝ Α.Τ.Ε.» κ. Γ. Δημοσίου.
Στον παραπάνω δρόμο θα εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης που περιλαμβάνουν την επιλεκτική απόξεση του υπάρχοντος ασφαλτικού οδοστρώματος και τη διάστρωση νέου, σε συνολικό μήκος 500 περίπου μέτρων.
Οι εργασίες που δρομολογεί η Αντιπεριφέρεια Λάρισας θα δώσου ανάσα στους κατοίκους της περιοχής αφού το οδόστρωμα στη συγκεκριμένη θέση παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και καθιζήσεις, ενώ απαιτείται και προσαρμογή του στα νέα πεζοδρόμια και τις νέες θέσεις αποχέτευσης που έχουν κατασκευασθεί από τον δήμο Φαρσάλων.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου της περιοχής και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».
Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Μεγάλου Ευιδρίου παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Έχουμε ως πρώτο μέλημά μας την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας. Προχωρούμε στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής αλλά και των διερχόμενων οδηγών».
Το έργο, που είναι προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΚΑΠ