Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκαν τα έργα συντήρησης σε τμήματα της επαρχιακής οδού δ/ση Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου – Αγιά –Αγιόκαμπος – Στόμιο - Ομόλιο δ/ση με Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης



 «Έργο συντήρησης που αναπτύσσει την ασφαλή επικοινωνία & διευκολύνει τις ανθρώπινες κοινότητες» 
 «Παραδίδουμε ένα έργο συντήρησης που κατασκευάστηκε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χρηματοδότηση τέτοιων έργων από Εθνικούς πόρους. Το έργο αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια των πολιτών, τον τουρισμό, την οικονομία και την κοινωνία. Με συνεργασία, σχέδιο, προγραμματισμό  & συνέργεια καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε εμπρόθεσμα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας ήταν η υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης σε τμήματα της επαρχιακής οδού δ/ση Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου – Αγιά –Αγιόκαμπος – Στόμιο - Ομόλιο δ/ση με Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν κυρίως εργασίες συντήρησης των ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, που αποτελούν και το μεγαλύτερο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, καθαρισμού τάφρων όπου απαιτείται, άρσης καταπτώσεων σε θέσεις που πιθανόν είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις καθώς και επισκευής ή κατασκευής ερεισμάτων.



Η εργολαβία είναι προϋπολογισμού 800.000,00 €, δημοπρατήθηκε στις 24-05-2011, η προσφερθείσα έκπτωση είναι 47,03%, η σύμβαση υπογράφηκε στις 26-10-2011 ποσού 403.723,28 (496.579,63€ με Φ.Π.Α.), με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «ΑΔΑΜΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΕΤΕ δτ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΑΔΑΜΟΥ». Η εγκεκριμένη προθεσμία περαίωσης έληγε στις 30-06-2013 και η χρηματοδότηση του έργου είναι από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με Κωδικό Φορέα Χρηματοδότησης: 2008 ΣΕ07100000 της ΣΑΕ 071.
 

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν είναι:
·        Εργασίες καθαρισμού τάφρων σποραδικά έγινα στο τμήμα Αγιόκαμπος – Στόμιο και στο τμήμα από διασταύρωση Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου έως Αγιά συνολικού μήκους 4.700 μ. καθώς και άρσης καταπτώσεων.
·        Εργασίες συντήρησης του φθαρμένου οδοστρώματος σε όλο το πλάτος του έγιναν, επί του μεταβατικού επιχώματος (προς Βελίκα) της γέφυρας του Αγιοκάμπου, στο τμήμα από διασταύρωση Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου έως Αγιά, (μεταξύ Δήμητρας και Γερακαρίου), στο τμήμα Αγιάς – Αγιοκάμπου, στο τμήμα Αγιόκαμπος – Στόμιο – Ομόλιο. Συνολικό μήκος αποκατάστασης φθαρμένου ασφαλτοτάπητα 5.476μ..
Σε όλες τις προαναφερθείσες θέσεις έγινε καθαρισμός και μόρφωση ερεισμάτων.

Με τη συντήρηση των ανωτέρω οδικών τμημάτων εξασφαλίζεται η ασφαλέστερη κυκλοφορία των χρηστών της Επαρχιακής Οδού στο τμήμα δ/ση Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου – Αγιά –Αγιόκαμπος – Στόμιο - Ομόλιο δ/ση με Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.