Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή υπόγειων αγωγών Τ.Ο.Ε.Β. Ταουσάνης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας προϋπολογισμού 833.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργο για τον αγροτικό κόσμο με στόχο την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας σε 7 χιλιάδες στρέμματα»

 Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η κατασκευή των υπόγειων αγωγών του Τ.Ο.Ε.Β. (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Ταουσάνης Π.Ε. Λάρισας μετά την σύμβαση κατασκευής που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου προϋπολογισμού 833.000 ευρώ. 

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής: «Υπογράφουμε σήμερα την σύμβαση υπογειοποίησης των αγωγών στον ΤΟΕΒ Ταουσάνης. Πρόκειται για κατασκευή αγωγών 16,5 χλμ. και αφορά τα δημοτικά διαμερίσματα της Τερψιθέας, του Κρανώνα και της Κοιλάδας. Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 833.000 δημιουργούμε ένα υπόγειο δίκτυο το όποιο δίνει την δυνατότητα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, αλλά και ορθολογικής χρήσης υδάτων για τις αρδευτικές ανάγκες των χωραφιών  της περιοχής. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο, και ευελπιστούμε ότι πρόκειται να παραδοθεί νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης, ώστε να μπορούν οι αγρότες να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα μέσα για το πότισμα των χωραφιών τους. Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο για τον αγροτικό κόσμο και πιστεύουμε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες υπογειοποιήσεις, που χρειάζεται η Θεσσαλία και ο αγροτικός τομέας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και της χώρας».
Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Ρένας Καραλαριώτου δήλωσε απ’ την πλευρά της: «Πρόκειται για ένα έργο μήκους 16,3 χλμ που θα συμβάλλει στη μείωση της απώλειας νερού και θα ανακουφίσει τους αγρότες μας που αγωνιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Τα έργα  αγροτικών υποδομών βρίσκονται πολύ υψηλά στις προτεραιότητές μας και φανερώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την  προστασία του εισοδήματος των αγροτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος και τελικά την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας. Με την ολοκλήρωση και της  υπογείωσης των αγωγών του ΤΟΕΒ Ταουσάνης θα έχουμε κατασκευάσει τον τελευταίο χρόνο ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 100 περίπου χλμ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας».
Το έργο κατασκευάζεται στην κτηματική περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Ταουσάνης   και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση  16,3 χλμ. υπόγειων αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 12,5 atm (4,8 χλμ στο Δ.Δ Τερψιθεάς 3,5 χλμ. στο Δ.Δ Κρανώνα & 8,00 χλμ στο Δ.Δ Κοιλάδας). Οι υπόγειοι αγωγοί  θα συνδεθούν με τις ήδη αξιοποιημένες γεωτρήσεις, ή με το υφιστάμενο πρωτεύον δίκτυο αντικαθιστώντας το επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. με σκοπό την μείωση απώλειας νερού. Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού στομίου καθώς και τις συσκευές ασφαλείας του δικτύου. Η αρδευόμενη έκταση ξεπερνά  τα 7.000 στρέμματα και χρόνος περαίωσης του έργου είναι 6 μήνες.
             Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Ν. ΧΑΡΙΣΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε»..