Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στη φάση της υλοποίησης το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Νεραϊδοχωρίου», προϋπολογισμού 568.000 ευρώ μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργο που έχει σαν στόχο την εξάλειψη των φαινομένων έλλειψης πόσιμου νερού στην εν λόγω περιοχή»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το ενταγμένο στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Νεραϊδοχωρίου», προϋπολογισμού 568.000,00€ (με ΦΠΑ) που εντάχθηκε από την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας - στο πλαίσιο των πόρων του που διαχειρίζεται -τον 2ο/2013  στο ΕΠΠΕΡΑΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση συμβασιοποίησης μετά την ολοκλήρωση του διεξαχθέντος διαγωνισμού.
 Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως Αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς έχει σαν στόχο την εξάλειψη των φαινομένων έλλειψης πόσιμου νερού στην εν λόγω περιοχή. Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα νερού που υλοποιούμε με τον Δήμο Πύλης, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες και τους τουρίστες της περιοχής».
            Με αυτό το έργο επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει το Νεραϊδοχώρι ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται σημαντικά ο πληθυσμός καθώς αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Θεσσαλίας. Επιλύεται το έντονο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νεραϊδοχωρίου,  καθώς το υπάρχον εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης είναι πεπαλαιωμένο και σημειώνονται συνεχείς βλάβες και διαρροές, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες με τις δυσκολίες του έντονου ορεινού ανάγλυφου της περιοχής, που οδηγούν σε ανεπάρκεια πόσιμου ύδατος.
         Ειδικότερα, το έργο αφορά στην αντικατάσταση εξωτερικών αγωγών ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Νεραϊδοχωρίου με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων που θα ξεκινούν από πηγές που βρίσκονται στο βουνό Μαρόσα και θα καταλήγουν σε τρεις νέες δεξαμενές αποθήκευσης νερού 100m3  η κάθε μία.
            Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Πύλης, δικαιούχος ο Δήμος Πύλης και κύριος η ΔΕΥΑ Πύλης. Το ποσό σύμβασης ανέρχεται στις 338.865,41 ευρώ, ενώ ο ΦΠΑ βαρύνει στον κύριο του έργου που είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά η σύναψη της σύμβασης μεταξύ του αναδόχου και Δήμου Πύλης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του έργου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 01/02/2013.