Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Άμεση η κινητοποίηση του Υπουργείου τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δαβάκης για την ασφάλεια της περιοχής

 Κώστας Αγοραστός: «Να απομακρυνθούν άμεσα τα πυρομαχικά»
Το ζήτημα της απομάκρυνσης των πυρομαχικών της 694 ΠΑΠ Ελασσόνας τέθηκε σε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Την άμεση απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων πυρομαχικών από το στρατόπεδο της 694 ΠΑΠ στην Ελασσόνα ζήτησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα στρατοπέδων κ. Αθανάσιο Δαβάκη. Συγκεκριμένα όπως τόνισαν τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ελασσόνας, όσο και η τοπική κοινωνία έχουν ζητήσει επανειλημμένα την λήψη μέτρων για την οριστική λύση σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα, που έρχεται και πάλι στο προσκήνιο μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά. Μάλιστα ο κ. Κ. Αγοραστός και η κ. Ρ. Καραλαριώτου έθεσαν θέμα ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή και ζήτησαν επιτακτικά την άμεση απομάκρυνση των πυρομαχικών.

            Ο υφυπουργός από την πλευρά του υπογράμμισε την κινητοποίηση που υπήρξε στο Υπουργείο για το ζήτημα αυτό για τη λήψη περεταίρω ασφάλειας του στρατοπέδου. Όπως έγινε γνωστό η ηγεσία του Υπουργείου έδωσε εντολή για τη απομάκρυνση ορισμένου τύπου πυρομαχικών και η μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ ζητήθηκε πλήρη ενημέρωση για όλα τα στρατόπεδα τέτοιου τύπου που υπάρχουν στη Θεσσαλία.
            Για το ίδιο θέμα Κώστας Αγοραστός και Ρένα Καραλαριώτου συναντήθηκαν και με την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά και την ενημέρωσαν σχετικά.