Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στο κλειστό του Αλκαζάρ από Παρασκευή 19 έως Κυριακή 21 Ιουλίου

Κώστας Αγοραστός: «Μεγάλη διοργάνωση περιμένουμε την ανταπόκριση όλων»

 Στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 19/07/2013 έως την Κυριακή 21/07/2013 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης. Αυτό έγινε γνωστό μετά από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Πάνω από 800 αθλητές, προπονητές και συνοδοί από όλη την Ελλάδα, θα βρεθούν στο κολυμβητήριο της Λάρισας για τους αγώνες αυτούς. Οι αγώνες αποτελούν για το άθλημα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς θα συμμετάσχουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες οι οποίοι έχουν να επιδείξουν πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Οι αγώνες γίνονται με τη  συνδιοργάνωση του Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ – ΤΙΤΑΝΕΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και του Δήμου Λαρισαίων.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, στο όποιο συμμετέχουν 27 ομάδες από όλη την επικράτεια. Η σημασία αυτού του πρωταθλήματος δείχνει και την πολύπλευρη δραστηριότητα του συλλόγου Λαρισαϊκός – Τιτάνες, αλλά παράλληλα δίνει το μήνυμα ότι σε μια δύσκολη και σκληρή περίοδο, με συνέργεια και συνεργασία, διοργανώνουμε αυτά τα πρωταθλήματα δίνοντας την δυνατότητα προαγωγής του αθλήματος. Ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα να έρχονται επισκέπτες και αθλητές στην Λάρισα και τη Θεσσαλία τονώνοντας την πραγματική οικονομία της περιοχής. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας και ευχόμαστε καλή επιτυχία, στους αθλητές».
Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καλαραριώτου σημείωσε: «Ακόμα ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης. Για τρεις ημέρες η καρδιά του αθλήματος, χτυπάει στην Λάρισα. Εκατοντάδες αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους, θα βρίσκονται στην πόλη μας, θα δουν και θα συμμετάσχουν στους αγώνες αλλά και ταυτόχρονα θα γνωρίσουν την περιοχή μας. Καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης και γενικότερα της Θεσσαλίας να παρευρεθεί το τριήμερο στην Λάρισα και να παρακολουθήσει τους αγώνες αυτούς, γιατί πραγματικά αξίζουν».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ. κ. Άρης Γαλάτος σημείωσε τα εξής: Ο Δήμος Λαρισαίων διαμέσου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού και Επιστημών, στηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης και όπως πολύ σωστά ανέφερε προηγουμένως, ο περιφερειάρχης, μια διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας χρειάζεται την συνέργεια και την συνεργασία όλων.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον κολυμβητικό σύλλογο Λαρισαϊκό-Τιτάνες και να τονίσω ότι η τεχνική κολύμβηση είναι ένα συναρπαστικό και ιδιαίτερο άθλημα, που προσφέρει θέαμα, απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες από τους αθλητές και για τον λόγο αυτό πρέπει οι Λαρισαίοι να επισκεφτούν το κολυμβητήριο για να απολαύσουν υψηλές επιδόσεις και θέαμα».
Ο πρόεδρος κολυμβητικού συλλόγου Λαρισαϊκός Τιτάνες κ. Παύλος Νούσιας τόνισε: «Για πρώτη φορά διεξάγεται στην πόλη μας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο κολυμβητήριο της Λάρισας. Το γεγονός ότι όλοι οι φορείς της περιοχής συνεργάστηκαν για να διοργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα αυτό, αποδεικνύει ότι η Λάρισα σαν διοργανώτρια πόλη μπορεί να πρωταγωνιστήσει επάξια στην ανάθεση τέτοιων μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την υπερπολύτιμη βοήθειά του, διότι χωρίς την στήριξη του ήταν αδύνατο να γίνει αυτό το πρωτάθλημα, καθώς και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Τζανακούλη που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του.Καλούμε όλους τους Λαρισαίους πολίτες που έχουν δείξει επανειλημμένως την δίψα τους να παρακολουθούν από κοντά μεγάλα αθλητικά γεγονότα, να δώσουν με την παρουσία τους το μήνυμα, ότι οι επαρχιακές πόλεις πληρούν όλα τα εχέγγυα και έχουν τις υποδομές να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε επίσης τις τοπικές επιχειρήσεις και τους χορηγούς που γίνανε αρωγοί της προσπάθειας αυτής για μια άρτια διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, αψηφώντας τις οικονομικές δυσκολίες».
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμη οι έφοροι κα Γιώτα Ντουρούμογλου και Χριστίνα Φωτοπούλου.