Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τη στήριξη των αμβικούχων – αμπελουργών Ελλάδας ζητά με επιστολή του προς το υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Τη στήριξη των αμβικούχων – αμπελουργών Ελλάδας ζητά με επιστολή του προς το υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα θέτει το ζήτημα της διατήρησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που επιτρέπει στους παραγωγούς τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις στήριξης των αμβυκούχων – αμπελουργών Ελλάδας, διατηρώντας το νομικό πλαίσιο που μέχρι σήμερα τους διέπει.  Ειδικότερα, παρακαλούμε να παραμείνει σε ισχύ ο Νόμος 2969/01 στο σύνολο του, μέσω του οποίου επιτρέπεται ένα μέρος του αποστάγματος να διατίθεται με νόμιμες διαδικασίες στην κατανάλωση από παραγωγούς διήμερων αποσταγματοποιών, σε χύμα μορφή, για συμπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος.
Στο πλαίσιο αυτό σάς επισυνάπτουμε την επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αμβυκούχων – Αμπελουργών Ελλάδας που πρόσφατα μας απέστειλαν καθώς και τις θέσεις του κλάδου, προκειμένου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να συνδράμετε, ώστε να αρθεί αυτή η στρέβλωση του αγροτικού τομέα και του παραγωγικού ιστού της περιοχής μας.