Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Δημοπρατείται μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας η κατασκευή του νέου περιφερειακού ιατρείου Σούρπης προϋπολογισμού 398.000 €

Κώστας Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία»

Δημοπρατείται μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας η κατασκευή του νέου περιφερειακού ιατρείου Σούρπης προϋπολογισμού 398.000 € (με ΦΠΑ)΄
Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι η υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία προς όφελος των πολιτών της. Με την ολοκλήρωσή του  οι κάτοικοι της Σούρπης και της ευρύτερης περιοχής θα αποκτήσουν ένα Περιφερειακό Ιατρείο σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κλπ). Μέσω του ΕΣΠΑ ανυψώνουμε τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία».
      Με την υλοποίηση της πράξης επιτυγχάνεται η δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο τοπικό διαμέρισμα Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Το κτίριο εμβαδού 280 τ.μ. πρόκειται να κτιστεί σε οικόπεδο εμβαδού περίπου 500 μ2 και αποτελείται από το υπόγειο, ισόγειο, όροφο και στέγη. Περιλαμβάνει στο ισόγειο, δύο εξεταστήρια, ένα γραφείο, χώρο αναμονής για το κοινό, 1 WC κοινού και προσωπικού και 1 ατόμων με ειδικές ανάγκες και ένα βοηθητικό χώρο. Ο όροφος περιλαμβάνει ένα χώρο παραμονής, καθιστικό-κουζίνα και ένα λουτρό.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται άμεσα η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Κύριος του έργου είναι το Νοσοκομείο του Βόλου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.