Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

280.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης στην παράκαμψη Αρτεσιανού – Ριζοβουνίου

Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας είναι να παραδοθεί στο σύνολο του το έργο αυτό προς όφελος της κοινωνίας και της ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών»

Προχωρά η παράκαμψη Αρτεσιανού – Ριζοβουνίου καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση συμβασιοποίησης για το συμπληρωματικό έργο
«Μετατόπιση Υφιστάμενων Αγωγών Υδροδότησης στις Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου» προϋπολογισμού 280.000,00 ευρώ. Το έργο αυτό είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ως υποέργο της κατασκευής της οδικής παράκαμψης οικισμών Ριζοβουνίου και Αρτεσιανού, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό και συνάμα πολύπαθο οδικό έργο το οποίο έχει κατά καιρούς εμφανίσει διάφορες καθυστερήσεις. Με την εργολαβία αυτή μετατοπίζουμε τον αγωγό ύδρευσης, που βρίσκεται εφαπτομενικά στα έργα της παράκαμψης, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί. Παρακολουθούμε από κοντά την πορεία του έργου και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας και την κατασκευάστρια εταιρία προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί. Στόχος μας είναι να παραδοθεί στο σύνολο του το έργο αυτό προς όφελος της κοινωνίας και της ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών».
Το έργο «Μετατόπιση Υφιστάμενων Αγωγών Υδροδότησης στις Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου», με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κύριο τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, προχωρά σε συμβασιοποίηση με ποσό σύμβασης 246.021,84 ευρώ. Περιλαμβάνει δε την μετατόπιση των αγωγών ύδρευσης που υπάρχουν παραπλεύρως και στις παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η κατασκευή 5,2 χιλιομέτρων της Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Τρικάλων μαζί με τις παράπλευρες προσβάσεις του.
Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά η σύναψη της σύμβασης μεταξύ του αναδόχου και Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του έργου.