Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Run Greece στη Λάρισα - Αγώνες πόλης 5χλμ., 10χλμ. και Παιδιών για όλους στις 20 Οκτωβρίου 2013

Κώστας Αγοραστός: «Ο αθλητισμός μας ενώνει, είναι υγεία, δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στη ζωή και απευθύνεται σε όλους»

Ρένα Καραλαριώτου: «Να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες σ’ αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός»


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για το Run Greece, τους Αγώνες 5χλμ., 10 χλμ. για όλους και 1 χλμ. παίδων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης της Λάρισας. Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση διεξάγεται σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της WIND, της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, εθελοντικών ομάδων και πολλών φορέων. Η Λάρισα είναι ο 5ος σταθμός του Run Greece, μετά τα Ιωάννινα, την Καστοριά, το Ηράκλειο και την Πάτρα, με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου και την μετάδοση των ιδεωδών του αθλητισμού. Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στους αγώνες. 
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Στις 20 του Οκτώβρη διεξάγεται εδώ στη Θεσσαλία και στη Λάρισα, μια μεγάλη διοργάνωση και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τους εθελοντές, τους χορηγούς, την Τροχαία, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην πόλη της Λάρισας καθώς και τους ανθρώπους του τοπικού ΣΕΓΑΣ, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία και φέρνουμε μεγάλες διοργανώσεις. Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει να δείξουμε, ότι στην Περιφέρεια υπάρχει μια διαφορετικότητα και όλοι μπορούμε να πάρουμε μέρος σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, με κοινωνικό όφελος και για το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες “Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ”. Όλοι μπορούν να τρέξουν και να δώσουμε ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός μας ενώνει, ο αθλητισμός είναι υγεία, δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στη ζωή και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Συνάντηση λοιπόν στις 20 Οκτώβρη, στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία, για έναν σπουδαίο αγώνα».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα στις 20 Οκτωβρίου, στην πόλη της Λάρισας, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για ακόμη μια φορά η αιρετή Περιφέρεια μέσα απ’ τη στενή συνεργασία που υπάρχει με το ΣΕΓΑΣ και με όλους τους φορείς, κάνουμε μια προσπάθεια για να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες στο αθλητικό αυτό γεγονός. Η διοργάνωση περιλαμβάνει μαζικούς λαϊκούς αγώνες, που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι, περιπατητές, μικρά παιδιά και οποιοσδήποτε από μας που δεν είμαστε δρομείς. Εμείς από την πλευρά μας, ως περιφερειακή αρχή, καλούμε όλους τους Θεσσαλούς να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό για να δώσουμε από τη Λάρισα, το μήνυμα ότι είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε σπουδαία ιδεώδη, όπως είναι το αθλητικό ιδεώδες».
Ο αντιδήμαρχος κ. Άρης Γαλάτος σημείωσε: «Ο Δήμος Λαρισαίων με μεγάλη χαρά υποδέχεται αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός. Θα το χαρακτήριζα το αθλητικό γεγονός του μήνα για την Θεσσαλία. Έτσι λοιπόν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων θα είναι σε ετοιμότητα, ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Το τρέξιμο είναι ένα απλό άθλημα νομίζω ότι μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε και με πάρα πολύ χαμηλό κόστος. Οι αποστάσεις είναι βατές γι’ αυτό λοιπόν θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο της Λάρισας, όλους τους πολίτες, να έρθουν και να δουν ότι ο αθλητισμός είναι κάτι το οποίο μπορεί να δώσει διέξοδο στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές και είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».
Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Κ. Γιώργος Τσαπρούνης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη φιλοξενία στη Θεσσαλία και υπογράμμισε το γεγονός ότι οι αγώνες αυτοί έχουν και έναν χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς για κάθε δρομέα που θα λάβει μέρος στους Αγώνες, η WIND προσφέρει στο Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες “Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ” τρία ευρώ. Στον τερματισμό του αγώνα, όπως ανέφερε θα στηθεί ένας τάπητας και με κάθε πάτημα δρομέα στον τάπητα, τρία ευρώ θα πηγαίνουν για τη στήριξη των ατόμων του «Αριστέα».
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαχάμης τόνισε ότι πρόκειται για ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που διεξάγεται σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΣΕΓΑΣ και υπενθύμισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διεξαχθεί στη Λάρισα με επιτυχία 5 πανελλήνια πρωταθλήματα, τα οποία έχουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή. «Η Θεσσαλία είναι μια αθλητομάνα και με τους αγώνες αυτούς στόχος μας είναι να βγάλουμε όλο τον κόσμο στο δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κα Ειρήνη Ζαβρίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ανέφερε η εταιρεία σαν υποστηρικτής του Run Greece, θα κληρώσει ηλεκτρονικούς πομποδέκτες (e-way) αξίας πενήντα ευρώ έκαστος για διελεύσεις από τα διόδια, για είκοσι τυχερούς συμμετέχοντες, που θα αναδειχθούν κατόπιν κλήρωσης, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Ο τεχνικός δ/ντης του αγώνα κ. Γιάννης Κουτσιώρας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που συνεχώς στηρίζει μεγάλες διοργανώσεις και έδωσε τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα και τα στοιχεία της διαδρομής.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τις δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες με πρώτο τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι οι αγώνες στη Λάρισα θα κάνουν ρεκόρ συμμετοχών.
Ο αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας σημείωσε την συμμετοχή του ιδρύματος, το οποίο συμμετείχε και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, και τόνισε ότι θα πρέπει οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες διοργανώσεις.
Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 & 10χλμ αλλά και τον Αγώνα Παιδιών του RUN GREECE -Λάρισα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 16 Οκτωβρίου είτε μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης στα παρακάτω σημεία:
- Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00
- Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2 (3ος όροφος): Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 & 18.00-20.00
Κατά τη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα, η δ/ντρια Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Βάσω Ζιάκα, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Στίβου Θεσσαλίας, ο δ/της Τροχαίας Σεραφείμ Καφετζής, οι κυρίες Κόμπου και Κόκκινου από το κέντρο Αριστέας, η κα Ειρηνη Παπαϊωάννου εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων,  εκπρόσωποι του Ελλ. Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές κ.α