Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας η σύμβαση για ένα νέο έργο οδικής ασφάλειας της Π.Ε. Τρικάλων προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: ««Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια της Π.Ε Τρικάλων»
Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό της σύμβασης για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με (ΦΠΑ). Συγκεκριμένα το έργο αφορά τη «Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου Π.Ε. Τρικάλων 2013» με πόρους ΚΑΠ της Π.Ε. Τρικάλων. Στόχος του έργου είναι οι παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου που χρίζουν τεχνικής βελτίωσης για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με τα έργα αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων όπου υπάρχει ανάγκη και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

            Με την παρούσα εργολαβία προβλέπονται εργασίες συντήρησης του ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας, προς εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας. Γενικώς θα εκτελεστούν εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, σε τμήματα του οδικού δικτύου συνολικού μήκους 5,5 χλμ. περίπου, που έχουν επισημανθεί από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων. Ο ανάδοχος επίσης, υποχρεούται να προβαίνει  και στην επούλωση των λάκκων, με ασφαλτόμιγμα, σε οποιαδήποτε θέση του οδικού δικτύου ,οποτεδήποτε ζητηθεί τούτο από την υπηρεσία.