Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τις συμβάσεις για 2 έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 432.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Τρικάλων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας



Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια και την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων»



Δυο συμβάσεις για έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 432.000 ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση-αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών, στο οδικό δίκτυο ορεινής Πύλης Π.Ε Τρικάλων 2013», προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) που αφορά εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των ζημιών με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών σε όλο το οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής  Πύλης, καθώς και «Φύλαξη Σηράγγων Οδικού Δικτύου Τρικάλων» προϋπολογισμού 132.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) που αφορά:
Φύλαξη όλων των εγκαταστάσεων των έξι σηράγγων που βρίσκονται στο οδικό τμήμα Στουρναρέϊκων - Μεσοχώρας – Αγίας Κυριακής της Εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας, δηλαδή:
α) Γκρόπας (μήκους 1500 μ)
β) Πλακών (μήκους 324,10 μ)
Β) Μεσοχώρας (μήκους 1119 μ)
Γ) Αετού (μήκους 535 μ)
Δ) Παχτουρίου (μήκους 488 μ)
Ε) Αγίας Κυριακής (μήκους 1039 μ)

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για έργα που αφορούν στην οδική ασφάλεια της Π. Ε Τρικάλων και έχουν σαν στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Με τους πόρους που διαθέτουμε, οι οποίοι έχουν ελαχιστοποιηθεί, κάνουμε ότι είναι δυνατό για τη φύλαξη και την ασφάλεια των σηράγγων στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Σε ότι αφορά το έργο της συντήρησης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει τις θέσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων, τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Κ.Α.Π. Π.Ε. Τρικάλων 2013. Η μελέτες των έργων συντάχθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία είναι και η επιβλέπουσα υπηρεσία.