Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με δήμαρχο Αλμυρού για έργα και ζητήματα του Δήμου

Κώστας Αγοραστός: «Έργα συνολικού προϋπολογισμού 66,7 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αλμυρού»
Η πορεία των ενταγμένων έργων του Δήμου Αλμυρού στο ΕΣΠΑ αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου. Κατά τη συνάντηση τους διαπιστώθηκε η ικανοποιητική πορεία των έργων και επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους για στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίει σημαντικά έργα στην περιοχή που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αποτελούν μια ελπίδα για την τοπική αγορά. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Αλμυρού δημοπρατούνται, υλοποιούνται και ολοκληρώνονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 66,7 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά μέσα στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα σημαίνουν θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και τους παροτρύνουμε να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα και να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες»
Απ’ την πλευρά του ο κ. Ε. Χατζηκυριάκος σημείωσε την στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου  τονίζοντας: «Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον περιφερειάρχη και εξετάσαμε την πορεία όλων των έργων  του Δήμου μας τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Η εκτίμηση μας είναι ότι τα έργα προχωρούν με καλούς ρυθμούς και μέσα στις επόμενες ημέρες δημοπρατούνται και άλλα».
Παράλληλα ο δήμαρχος Αλμυρού εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς απορρίφθηκαν ως μη επιλέξιμες εκτάσεις, που είχαν δηλωθεί ως βοσκότοποι, αφού χαρακτηρίσθηκαν ως δασικές εκτάσεις. Για το ζήτημα αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνοντας το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευστάθιος Δημουλάς ο οποίος επεσήμανε το πρόβλημα με τους κτηνοτρόφους. Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή:


ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ
 Προϋπολογισμός
ΛΙΜΕΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΞΗΡΙΑ
          21.232.000,00 €

ΦΡΑΓΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΣΟΥΡΠΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
          15.146.115,00 €

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΟΥΡΠΗΣ
            9.065.479,54 €

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ
            4.343.719,71 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ
            3.313.462,41 €

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΜΝΩΝ ΖΗΡΕΛΙΑ
            9.362.760,00 €

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
            1.597.644,00 €

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
               550.000,00 €

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
               490.000,00 €

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΚΡΟΚΙΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ
               473.550,00 €

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
               405.900,00 €

Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου ΤΔ Σούρπης
               398.000,00 €

Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Αλμυρού
               208.902,59 €

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΒΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
               132.827,00 €

Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας
                 50.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
          66.770.360,25 €