Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Αντικατάσταση στέγης Λυκείου Μουζακίου»,

Κώστας Αγοραστός: «Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα Μουζακίου αξίζουν καλύτερες υποδομές εκπαίδευσης»
Τη σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση στέγης Λυκείου Μουζακίου», μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και του Αναστασίου Αθανασίου του Γεωργίου υπόχρεου φυσικού προσώπου της ατομικής   εργοληπτικής επιχείρησης «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» ως ανάδοχου του παραπάνω έργου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από τους πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από τον ΟΣΚ. Με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Μουζάκι, ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, κ. Βασίλειος Τσιάκος, ανέφερε «Σε μια πολλή δύσκολη οικονομική  συγκυρία η Περιφέρεια επενδύει σε υποδομές, στην εκπαίδευση και στη μόρφωση των παιδιών»  

Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση στέγης στο Λύκειο Μουζακίου καθώς και αντικατάσταση ορισμένων κουφωμάτων και ανακαίνιση όλων των παλαιών χρωμάτων του διδακτηρίου. Επίσης κατασκευή πεζοδρομίου γύρω από το σχολείο όπου δεν υπάρχει και επίστρωση αυτών με χοντρόπλακες.

Το έργο χρηματοδοτείται από τις ετήσιες πιστώσεις της ΣΑΕ 047/6 ΟΣΚ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Καρδίτσας. Το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης ανέρχεται σε 160.170,80 € (με Φ.Π.Α.)και η προθεσμία κατασκευής ορίζεται σε (9) μήνες.

              Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Κωνσταντίνος Μέγας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.