Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προϋπολογισμού 936.550 ευρώ με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργο που αναβαθμίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας»
Νέο εξοπλισμό για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη η ένταξη από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του  Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας "Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο"», προϋπολογισμού 936.550 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ για την κτηριακή αναβάθμιση και την προμήθεια νέου εξοπλισμού των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της Θεσσαλίας. Τα έργα έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία και να αναβαθμίσουν την παροχή πρόληψης και φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ με 936.550 ευρώ την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού έτσι ώστε η μονάδα αυτή να μπορέσει να λειτουργήσει. H κατασκευή της μονάδας άρχισε το 2009 και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν διαχρονικά. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες  του νοσοκομείου  να κινηθούν τάχιστα  για την προμήθεια αυτού του εξοπλισμού, προκειμένου  να λειτουργήσει σύντομα η εν λόγω μονάδα. Το Νοσοκομείο  έχει περίπου δυναμικότητα 300 κλίνες και λειτουργεί με τουλάχιστον 15 εφημερίες το μήνα. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στη δημόσια υγεία, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας και αγωνιζόμαστε για τον εκσυγχρονισμό του».
 Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Μετά την ένταξη και του εξοπλισμού της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο ΕΣΠΑ, ένα όνειρο ζωής για την πόλη και τους πολίτες της μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης. Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε από το 2009 και χάρη στη στενή συνεργασία όλων των φορέων μπορούμε να αποδώσουμε στους πολίτες της Λάρισας και όχι μόνο, εξοπλισμό που θα εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Στηρίζουμε τη δημόσια υγεία και είμαστε σίγουροι ότι οι νέες εγκαταστάσεις μαζί με το αξιόλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ, θα προσφέρουν τις βέλτιστες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».
Με τη σειρά του ο  διευθυντής της ΜΑΦ και της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Απόστολος Κομνός δήλωσε : «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για αυτό το έργο, οι οποίοι κατάλαβαν τη μεγάλη αξία του. Είναι ένα έργο που θα ελαφρύνει τις μονάδες εντατικής θεραπείας και θα δώσει περισσότερα κρεβάτια, έτσι ώστε να μην χρειάζεται ο κόσμος να μεταφέρεται εκτός Λαρίσης. Έχει μια μοναδικότητα 8 κρεβατιών και σε συνδυασμό με τα 8 κρεβάτια της ΜΑΦ θα έχουμε ένα σύνολο 16 κρεβατιών και σκοπεύουμε να λειτουργήσει αμέσως μόλις εξοπλιστεί».
Με το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας "Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο"» εξοπλίζεται η πρόσφατα κατασκευασμένη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που βρίσκεται στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας "Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο". Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας "Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο" στις εγκαταστάσεις του στην οδό Τσακάλωφ 1 έχει δυναμικότητα 300 κλινών και λειτουργεί εκτελώντας 15 τουλάχιστον εφημερίες τον μήνα καλύπτοντας μια ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υποστήριξης και θεραπείας ασθενών και θα εγκατασταθεί στο τμήμα της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.). Η Μ.Α.Φ. θα λειτουργήσει στο νέο χώρο που έχει κατασκευαστεί για τον λόγο αυτό στον τρίτο όροφο του κτιρίου Υ2 με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους της τάξης του  1,5 εκ. €. Με την εγκατάσταση του εξοπλισμού η υπόψη Μονάδα θα ενταχθεί παραγωγικά στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου σε πλήρη συνεργασία και υποστήριξη από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (λειτουργεί σε διπλανό χώρο) και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π. - λειτουργεί στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα) από όπου εισέρχεται ο ασθενής.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και υποβλήθηκε στον 35ο κύκλο αξιολόγησης της σχετικής πρόσκλησης.