Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Τη Λάρισα γενικώς δεν την αγγίζουμε...»

«Τη Λάρισα γενικώς δεν την αγγίζουμε...», επισήμανε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των φορέων της υγείας.
Ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε, πάντως, τι προτίθεται να κάνει όσον αφορά το ενδεχόμενο να τεθούν σε κινητικότητα εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης καθώς ευλόγως του τέθηκε το ερώτημα αν το «γενικώς» σημαίνει «κανένας εργαζόμενος στην κινητικότητα ή ένας μικρός αριθμός».
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Πελοπίδας Καλλίρης παρέπεμψε στην εισήγηση που επρόκειτο να στείλει ως χθες βράδυ στο υπουργείο ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρος Μακρής προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή.
Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Π. Καλλίρης ήταν ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση ενώ δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο – πάντοτε με βάση την εισήγηση του κ. Λαζ. Μακρή. Άφησε, πάντως, να εννοηθεί ότι η κινητικότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Λάρισας δεν είναι στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας καθώς μάλιστα η σχετική λίστα έχει ήδη συμπληρωθεί κατά το ήμισυ από τους οδηγούς του ΕΣΥ που θα μετακινηθούν όλοι στο ΕΚΑΒ.
«Σ’ αυτή τη φάση δεν θα σπάσουμε αυγά, δεν θα τα χαλάσουμε μαζί σας», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Πελ. Καλλίρης δείχνοντας τις προθέσεις του υπουργείου. Παράλληλα, όμως, ήταν σαφής ότι έχει δοθεί ρητή εντολή στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών στις εισηγήσεις που θα αποστείλουν «να μην υπάρχουν επικαλύψεις κλινικών στις πόλεις με δύο νοσοκομεία ή ανενεργές κλινικές».
ΤΑ ΑΥΓΑ
ΤΟΥ... ΕΟΠΥΥ
 Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν, πάντως, αποκαλυπτική για τον ΕΟΠΥΥ αν και η χθεσινή συνάντηση δεν είχε αυτό το θέμα. «Στην επόμενη φάση της κινητικότητας με τον ΕΟΠΥΥ, τότε, ναι, θα σπάσουμε αυγά», ξεκαθάρισε ο κ. Πελ. Καλλίρης, ενώ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αφού υπενθύμισε ότι «η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα με διπλάσιες δαπάνες απ’ ότι η δεύτερη», ρώτησε με το γνωστό ύφος του: «Είστε τόσο άρρωστοι στη Λάρισα;»
ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ
Από την πλευρά τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ο διοικητής των δύο νοσοκομείων κ. Θανάσης Μητσιός, οι διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού κ. Φίλιππος Τρυποσκιάδης και του ΓΝΛ κ. Απόστολος Κομνός, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΚΥΛ) κ. Λάμπρος Καραγεώργος και η εσωτερική ελεγκτής του ΓΝΛ κ. Λήδα Τζαχάνη ανέπτυξαν με συγκεκριμένα στοιχεία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την κοινή θέση των φορέων της πόλης και του νομού να μην τεθεί ούτε ένας εργαζόμενος σε κινητικότητα αλλά να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και γενικότερα να αναβαθμιστούν τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.
Πηγή: http://www.eleftheria.gr/