Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής για το έργο «Οδός Νεοχώρια Βραγκιανών-Καταφύλλι - Αργύρι» προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Ξεμπλοκάραμε τις διαδικασίες,
 διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

 Ξεκινάνε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι εργασίες στο δρόμο Νεοχώρια Βραγκιανών-Καταφύλλι-Αργύρι» καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ  (με ΦΠΑ). Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η διαπλάτυνση και η ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού σε μήκος 8,5 χλμ. περίπου.
 Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ένα πολύπαθο έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τις διαδικασίες και πλέον ξεκινάνε οι εργασίες, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ένας δρόμος σύγχρονος και ασφαλής. Ως αιρετή Περιφέρεια, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, στη μεταφορά των εμπορευμάτων αλλά και στην επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε παράλληλα την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τονώνουμε την τοπική οικονομία, στηρίζοντας θέσεις εργασίας». 

            Απ’ την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ένα έργο που ήταν «μπλοκαρισμένο για περίπου δέκα χρόνια μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. «Η βούληση μας, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του οδικού άξονα, είναι δεδομένη. Έτσι, με τη σύμβαση αυτή ικανοποιούμε ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι τόσα χρόνια επιθυμούσαν ένα ασφαλές και συντομότερο οδικό δίκτυο για τις μετακινήσεις τους», δήλωσε ο κ. Τσιάκος.
Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Νεοχώρια Βραγγιανών – Καταφύλλι – Αργύρι σε μήκος 8,5 χλμ. περίπου. Προβλέπεται η κατασκευή σωληνωτών αγωγών μετά φρεατίων και πτερυγοτοίχων, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε όλο το μήκος της οδού, κατασκευή βάσης από θραυστό υλικό καθώς και ασφαλτοτάπητας σε όλο το μήκος της οδού. Η σύμβαση υπογράφηκε στο ποσό των 1.269.133,99 € ( για εργασίες και ΦΠΑ).
            Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη, η δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας κ. Μαρία Τσέλιου, το στέλεχος της Περιφέρειας κ. Αγγελική Βενέτη και οι κατασκευαστές του έργου.