Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μειώνεται ο χρόνος παραμονής μετακινούμενων κτηνοτρόφων στα πλαίσια του προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης



Λύση στο πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν πολλοί μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, δίνει απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μείωση του χρόνου παραμονής στα πλαίσια του προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης. Ο υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε δεκτή την πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίνεται λύση σε ένα αίτημα των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή το διάστημα παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Σποράδων σε όλες τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές (όπως έχουν οριστεί με την αριθμ. 85/145 Οδηγία της Ε.Ε καθώς και με τις συμπληρωματικές αυτής), για το Πρόγραμμα Εξισωτικής Αποζημίωσης ( μέτρα 211 και 212 ) για το πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2013, καθορίζεται στους τέσσερις μήνες από τους πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με την απόφαση αυτή επιτρέπεται πλέον η συντομότερη αποχώρηση των κτηνοτρόφων από τους ορεινούς βοσκοτόπους, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επαγγελματιών του κλάδου και με αρνητικές επιπτώσεις στη διαβίωση των κοπαδιών.