Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δημοπρατείται η κατασκευή του 23ου νηπιαγωγείου Τρικάλων μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Κατασκευάζουμε τα σχολεία του αύριο»

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του 23ου νηπιαγωγείου Τρικάλων, καθώς δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η έγκριση δημοπράτησης του. Το έργο που είναι ενταγμένο στο ενταγμένο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας είναι προϋπολογισμού 595.000 € (με ΦΠΑ).
            «Με διαγενεακές πολιτικές κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Με το σχολείο αυτό δίνουμε λύση στα προβλήματα στέγασης και ικανοποιούμε παράλληλα ένα πάγιο αίτημα της μαθητικής - εκπαιδευτικής κοινότητας και των ανθρώπων της περιοχής. Πλέον με την υλοποίηση του έργου αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Τρικκαίων, καθώς το νέο σχολείο, που πρόκειται να κατασκευαστεί, έχει όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα και λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Παράλληλα, μέσω της κατασκευής του έργου, ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

            Το έργο αφορά στην κατασκευή του 23ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, στο Ο.Τ. 1506Γ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Τρικάλων. Το κτίριο μελετήθηκε σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας τηρουμένων όλων των προδιαγραφών. Θα είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.470,51 μ2.

            Το κτίριο θα είναι ισόγειο, εμβαδού 298,57 τ.μ. και θα περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.
       
            Πλέον αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Τρικκαιων, δικαιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Αύγουστο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος».