Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε υδατοδεξαμενή στο Δαμασούλι

Εγκαινιάστηκε  η λειτουργία  της κτηνοτροφικής γεώτρησης  στην περιοχή Δαμασουλίου του Δήμου Τυρνάβου, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Νίκο Μαλάκο.
Με το έργο και την  διανομή νερού στα ποιμνιοστάσια με σωληνώσεις,  από τη δεξαμενή  όπου συγκεντρώνεται το νερό, πάνω από 10.000 αιγοπρόβατα και βοοειδή της ευρύτερης περιοχής του Δαμασίου και Δαμασουλίου  θα ποτίζονται  λύνοντας προβλήματα δεκαετιών των ποιμνιοστασίων του βοσκοτόπου Δαμασουλίου έως και τα γεωγραφικά όρια του Δήμου .
Μετά τον αγιασμό που τέλεστηκε από τον π. Γεώργιο  μιλώντας ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Τυρνάβου για την κατασκευή έργων ουσίας και όχι βιτρίνας,  με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αναφορά έγινε επίσης από τον κ. Αγοραστό, αλλά και τον κ. Μαλάκο στα μεγάλα έργα που γίνονται αυτή την εποχή στο Δαμάσι, όπως οι υπογειώσεις των αγωγών άρδευσης του ΤΟΕΒ Δαμασίου,  η διευθέτηση της κοίτης του ρέματος Γαλογράβα,  η κατασκευή νέας γέφυρας στο χωριό και πολλά άλλα.
Στο ίδιο επίπεδο και η  σύντομη ομιλία του δημάρχου κ. Νίκου Μαλάκου  ο οποίος  ευχαρίστησε  τον κ. Αγοραστό  για το τεράστιο  ενδιαφέρον που δείχνει  και  για τον Δήμο Τυρνάβου. Επίσης ευχαρίστησε τον  παριστάμενο Περιφερειακό  Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Παιδή  ο οποίος πάντα στηρίζει και τον Δήμο Τυρνάβου και δίνει  δυναμική παρουσία στην επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής.. Ο κ. Μαλάκος  αναφερόμενος  στο ιστορικό του έργου ευχαρίστησε προσωπικά τον  επί δημαρχίας Νασίκα σύμβουλο του χωριού κ. Θανάση Κανάτα, και στη συνέχεια τους δημοτικούς συμβούλους του Δαμασίου, όπως ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Μουσιάρης, ο πρόεδρος του Δελήχειου Ιδρύματος κ. Ευθύμιος Γεωργάκης, την τεχνική υπηρεσία και τον διευθυντή της κ. Δημήτρη Γερακίνη και όλα τα στελέχη της για την γρήγορη συνέχιση των εργασιών και τη λειτουργία του έργου.
 Και ο δήμαρχος Τυρνάβου κατέληξε: «Ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων της περιοχής του οικισμού Δαμασουλίου γίνεται πραγματικότητα, σε μια περιοχή του δήμου Τυρνάβου με έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα, με 10.000 αιγοπρόβατα. Μετά την ανόρυξη της γεώτρησης η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ ΠΕΠ Θεσσαλίας το συγκεκριμένο  έργο της κατασκευής της  δεξαμενής και του δικτύου       συστήματος υδροδότησης ποιμνιοστασίων θα λύσει πολλά προβλήματα ύδρευσης των αιγοπροβάτων στην περιοχή».
Σε ότι αφορά το έργο, κατασκευάστηκε δεξαμενή από οπλισμένο σκυρόδεμα διαστάσεων 10.00 μ. Χ 10.00 μ., επιφανείας 100 τ. μ., ύψους από τον πυθμένα 2.00 μ. και όγκου 200 κ. μ. για την συλλογή νερού από υπάρχουσα γεώτρηση (χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ΠΕΠ Θεσσαλίας) που βρίσκεται σε χαμηλότερο υψομετρικό σημείο και η οποία ηλεκτροδοτήθηκε στις αρχές του 2011 με ανταποδοτικές δαπάνες από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Από εκεί υδροδοτούνταιοι γύρω σταυλικές εγκαταστάσεις με κατευθύνσεις προς τον οικισμό, προς τα υψώματα, προς την «κάτω μεριά» και αλλού με αγωγούς.
Πηγή: http://www.eleftheria.gr/