Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δημοπρατείται ο νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προϋπολογισμού 936.550 ευρώ

Τη έγκριση δημοπράτησης έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας


Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργο που αναβαθμίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας»




Δημοπρατείται ο νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.
Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας-Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο», συνολικού προϋπολογισμού 936.550,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Ένα σημαντικό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία δημιουργεί 8 νέες κλίνες στην μονάδα αυξημένης φροντίδας. Πρόκειται για έργο, το οποίο αναβαθμίζει την ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και το νοσοκομείο ολόκληρο. Μετά από τις συνεχείς προσπάθειες όλων των φορέων ολοκληρώθηκαν τα κτιριακά και στην συνέχεια σαν αιρετή Περιφέρεια εντάξαμε στο ΕΣΠΑ τον εξοπλισμό αξίας 936.550 ευρώ και τώρα το έργο δημοπρατείται, για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΜΑΦ. Αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε ένα σχέδιο και με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε, επιθυμούμε να αναβαθμίσουμε τη δημόσια υγεία. Μέσα από το σχεδιασμό μας προσπαθούμε να καλύπτουμε, στα νοσοκομεία ολόκληρης της Θεσσαλίας, τις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάζονται».

Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υποστήριξης και θεραπείας ασθενών και θα εγκατασταθεί στο τμήμα της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο». Ο εξοπλισμός είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με δυνατότητα εύκολης μελλοντικής αναβάθμισης και θα πρέπει να μπορεί να λαμβάνει τα δεδομένα μέσω προγράμματος και να αναλύονται από ειδικό υλικό (H/Υ - Hardware)  με τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό (software).
Το έργο αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες της Θεσσαλίας, αλλά και των άλλων περιοχών της Ελλάδας, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την ΜΕΘ. Επίσης θα υποστηριχθεί ολοκληρωμένα και η δραστηριότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που καλύπτει σε τριτοβάθμιο επίπεδο την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι ο δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και φορέας λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.