Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στη φάση της υλοποίησης η κατασκευή του νηπιαγωγείου Τερψιθέας προϋπολογισμού 875.000 ευρώ μετά από έγκριση του περιφερειάρχη

Κώστας Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο»


Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το νέο νηπιαγωγείο Τερψιθέας προϋπολογισμού 875.000 ευρώ, μετά την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής, που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δίνει λύση στα προβλήματα της στέγασης των μικρών μαθητών της Τερψιθέας, που λόγω της αύξησης του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια δεν εξυπηρετούνται από το υπάρχον κτίριο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια παιδεία. Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, ωριμάσαμε το έργο αυτό, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, το δημοπρατήσαμε και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιείται. Η κατασκευή του νηπιαγωγείου αποτελούσε ένα δίκαιο εκπαιδευτικό-κοινωνικό αίτημα της περιοχής. Με το έργο αυτό λύνεται το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα για τα νήπια στην Τερψιθέα. Το κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας».

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή και την αναβάθμιση υφιστάμενου κτιρίου επιφάνειας 600 τ.μ. εντός δημοτικού οικοπέδου 2.490 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού. Προβλέπεται η διαμόρφωση των χώρων σε δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ανάπαυσης των νηπίων, αίθουσα εργασίας, γραφείο των νηπιαγωγών, κουζίνα, τραπεζαρία και χώρους υγιεινής νηπίων, προσωπικού και κοινού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση της παλαιάς κατεστραμμένης στέγης και των κουφωμάτων με νέα. Προβλέπονται επίσης καινούργιες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, την πυροπροστασία, την εγκατάσταση του φυσικού αερίου, τη θέρμανση και τον κλιματισμό. Ο περιβάλλοντας χώρος θα διαμορφωθεί εκ νέου με την κατασκευή ενός ξύλινου υπόστεγου με κεραμοσκεπή για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών, τη δημιουργία ενός κυκλικού πλατώματος με χαμηλές κερκίδες για τις σχολικές εκδηλώσεις, τη δημιουργία παιδικής χαράς, αλλά και τη φύτευση με χλοοτάπητα, δένδρα και λουλούδια του υπόλοιπου χώρου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, με κύριο του έργου το Δήμο Λαρισαίων. Πλέον Ακολουθεί η σύναψη σύμβασης μεταξύ Δήμου και αναδόχου για την έναρξη κατασκευής του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.