Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Δημοπρατείται ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ

Τη έγκριση δημοπράτησης έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας


Κώστας Αγοραστός: «Εξοπλίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία,
στηρίζουμε τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία»



Δημοπρατείται ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά την μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 1.392.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα η αιρετή Περιφέρεια εξοπλίζει με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του νοσοκομείου σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Μέσα από το ΕΣΠΑ η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, επιθυμούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές τους και να τα κάνουμε αποδοτικότερα. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο».


Ο υπάρχων Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Γ.Ν. Βόλου χρονολογείται από το 2002, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη ανανέωσης και αναβάθμισής του. Με την προσθήκη νέου, σύγχρονου τεχνολογικά εξοπλισμού επιτυγχάνεται:
Α. Ικανοποίηση των υγειονομικών αναγκών
Β. Ανάπτυξη νέας τεχνολογίας και νέων εξειδικευμένων υπηρεσιών
Γ. Βελτίωση των νοσηλευτικών δεικτών
Δ. Βελτίωση του επιπέδου ικανοποίησης του χρήστη
Ε. Βελτίωση του επιπέδου ποιοτικής παροχής υπηρεσιών
ΣΤ. Ανάπτυξη σύγχρονων υποστηρικτικών λειτουργιών
Ζ. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του νοσοκομείου
Η ανανέωση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των νεφροπαθών του Νομού Μαγνησίας, μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης, αύξηση ικανοποιημένων χρηστών – ασθενών.
Ο εξοπλισμός της καρδιολογικής κλινικής και της μονάδας εμφραγμάτων θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση των περιστατικών που παραπέμπονται σε κεντρικά νοσοκομεία Αθηνών & Θεσσαλονίκης για την διενέργεια ιατρικών πράξεων που δεν εξυπηρετούνται σήμερα λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού.
Ο εξοπλισμός και τα εργαλεία του χειρουργικού τομέα θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες όχι μόνο τις χειρουργικής κλινικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων του χειρουργικού τομέα προσφέροντας την δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασθενών μας σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια ποιότητας.
Ο εξοπλισμός των κλινικών θα επιτρέψει στο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό να παρακολουθεί τις ιατρικές εξελίξεις και να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Ο εξοπλισμός του Ορθοπεδικού τμήματος θα διευρύνει τις δυνατότητες σε επίπεδο επεμβάσεων και αντιμετώπισης υπερβαρικών ασθενών και εξειδικευμένων περιστατικών.
Οι αναπνευστήρες της Μ.Ε.Θ. θα ανανεώσουν σημαντικά τον υπάρχοντα εξοπλισμό και θα δώσουν ευχέρεια υποστήριξης και των κλινικών όπου και όταν χρειάζεται με αναπνευστικές συσκευές.
Ο εξοπλισμός του τμήματος επειγόντων περιστατικών κρίνεται απαραίτητος, δημιουργώντας την κατάλληλη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή για την αντιμετώπιση σοβαρών ατυχημάτων και περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο που καλύπτει μια ορεινή και νησιωτική περιοχή όπως ο νομός Μαγνησίας.
Παράλληλα η σύγχρονη τεχνολογία με το ανάλογο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό θα οδηγήσει στην πληρέστερη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού και στην αύξηση του βαθμού ικανοποίησης, ασφάλειας και εμπιστοσύνης των κατοίκων του νομού Μαγνησίας, αλλά και της Υγειονομικής Περιφέρειας της Θεσσαλίας για  το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που είναι ο δικαιούχος, φορέα υλοποίησης και φορέας λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.