Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κ. Αγοραστός σε ογκωδέστατη συγκέντρωση στο Βόλο: «Προχωράμε μαζί και προχωράμε μόνο μπροστά»


«Σε κάθε περιφερειακή ενότητα σχεδιάζουμε ένα πυρήνα έργων και δράσεων που θα αποτελέσει τον πολλαπλασιαστή ισχύος της αναπτυξιακής προσπάθειας»

«Στις νέες και τους νέους στηρίζουμε πολλές ελπίδες για το μέλλον. Όνειρό μας είναι να δούμε τη Θεσσαλία να γεννά περισσότερες πρωτοπόρες ιδέες και να τις μετουσιώνει σε πράξη»

«Στην πρώτη θητεία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας, δρομολογήθηκαν, υλοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνολικά Μαγνησία 409 έργα 693 επενδύσεις προϋπολογισμού 643,7 εκατ. ευρώ»



«Προχωράμε μαζί και προχωράμε μόνο μπροστά. Μπροστά με το έργο μας. Δεν γυρίζουμε πίσω και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα το βράδυ σε εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Βόλο.

«Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή. Αν τώρα κάνουμε πίσω, αν τώρα αλλάξουμε πορεία, αν τώρα εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι η φωνή μας, η ψήφος μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, τότε θα χουμε κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα», προειδοποίησε και κάλεσε τους Θεσσαλούς να πουν με την ψήφο τους «ένα μεγάλο «όχι» στις στείρες αντιπαραθέσεις, τα ιδεολογήματα, τους δογματισμούς, τα μεγάλα λόγια και τις μαγικές ικανότητες. Ο καιροσκοπισμός και η ελαφρότητα σε καμιά χώρα και σε καμιά εποχή δεν πήγαν τους λαούς μακριά. Δεν θα γυρίσουμε προς τα πίσω με άλματα στο κενό», σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέδειξε το έργο της αιρετής περιφέρειας, έργο που όπως είπε «είχε ως γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιφερειακών ενοτήτων», και ξεκαθάρισε πως «ποτέ οι πόροι δεν είναι επαρκείς. Πάντοτε θα υπάρχουν και άλλα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν, και άλλες ομάδες που θα πρέπει να στηριχθούν.  
Όμως, όταν υπάρχει σχέδιο οι παρεμβάσεις δεν λειτουργούν αθροιστικά αλλά πολλαπλασιαστικά. Το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα είναι να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους για να κινητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες, να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα και να προσελκύσουμε επενδυτές. Σε κάθε περιφερειακή ενότητα σχεδιάζουμε ένα πυρήνα έργων και δράσεων που θα αποτελέσει τον πολλαπλασιαστή ισχύος της αναπτυξιακής προσπάθειας. Γύρω από αυτό τον πυρήνα θα κινητοποιηθούν ιδιωτικές επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Όμως, θα απαιτηθεί μια αλλαγή νοοτροπίας από τις ομάδες παραγωγών, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους επιστήμονες και επαγγελματίες: περισσότερη καινοτομία, έξυπνες λύσεις, νέα προϊόντα, καλύτερες υπηρεσίες, άνοιγμα στις διεθνείς αγορές».

Ο κ. Κ. Αγοραστός έστειλε μήνυμα στις νέες και τους νέους λέγοντας: «Τους περιμένουμε να τολμήσουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Σε σας στηρίζουμε πολλές ελπίδες για το μέλλον. Εσείς θα δημιουργήσετε τη Θεσσαλία του νου και της γνώσης. Θα είμαστε δίπλα σας σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Όνειρό μας είναι να δούμε τη Θεσσαλία να γεννά περισσότερες πρωτοπόρες ιδέες και να τις μετουσιώνει σε πράξη. Όνειρό μας είναι να δούμε την επόμενη 5ετία εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες συμπολίτες μας να πετυχαίνουν.
Η Θεσσαλία του αύριο θα οικοδομηθεί με αυτού του είδους τις πραγματικές ιστορίες επιτυχίας. Η μόνη μας φιλοδοξία είναι να πετύχουμε μαζί την ανάταξη της περιφέρειά μας. Το χρωστάμε στη δική μας γενιά αλλά κυρίως στα παιδιά μας.
Ποτέ δεν είπαμε ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν εύκολο και δεν το υποσχόμαστε ούτε τώρα. Ναι, το μονοπάτι μας είναι δύσκολο, αλλά οδηγεί σε ένα καλύτερο μέρος.
Ναι, ο δρόμος μας είναι μακρύτερος, αλλά προχωράμε μαζί. Γι αυτό προχωράμε μόνο μπροστά. Δεν γυρίζουμε πίσω και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Εμπνέουμε ο ένας τον άλλον. Αντλούμε δύναμη από τις επιτυχίες μας και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αλλά κρατάμε σταθερά το βλέμμα μας στραμμένο στον ορίζοντα, έχοντας βαθιά την πίστη μέσα μας ότι, ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ – ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στους δεσμούς του με τον Βόλο (η σύζυγός του Χριστίνα Παναγή μεγάλωσε στη γωνία Πολυμέρη-Κασσαβέτη), υπενθύμισε πως η παρουσία του στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ήταν συνεχής και τόνισε μιλώντας σε πρώτο ενικό:
«Σίγουρα κάναμε και λάθη, ίσως κάποιους να τους αδικήσαμε. Διεκδικώ το δικαίωμα στο λάθος όχι όμως το δικαίωμα στην απραξία, την ατολμία, και τη μετάθεση ευθυνών. Είμαι όμως περήφανος γιατί σεβάστηκα και επέλεξα να υπηρετώ με κάθε δύναμη, ψυχική και σωματική, τα υψηλά οράματα που πρέπουν στον τόπο μου. Είμαι περήφανος για το έργο που επιτελέσαμε όλοι μαζί και σας παρουσιάσαμε και είμαι ακόμα πιο περήφανος για το όραμα μας που μετουσιώνεται σε στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον της ανάπτυξης του τόπου μας, και δεν στέκει λέξη μετέωρη στην δίνη των εντυπώσεων».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Στην πρώτη θητεία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας, δρομολογήθηκαν, υλοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνολικά Μαγνησία 409 έργα 693 επενδύσεις προϋπολογισμού 643,7 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κώστας Αγοραστός έκανε εκτενή αναφορά στην ομιλία του στο έργο της αιρετής περιφέρειας στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων αναφέροντας ενδεικτικά τα εξής μεγάλα έργα και παρεμβάσεις:

-Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας
Είναι το μεγαλύτερο Περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, το οποίο αναζωογονεί την περιοχή, λύνει προβλήματα στην ύδρευση και την άρδευση και ενδυναμώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές για τον Τουρισμό
-Η κατασκευή και ο εξοπλισμός ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου. Μαζί με την προμήθεια 45 ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ και 54 οχημάτων στην Τροχαία για την οδική ασφάλεια, την δημιουργία δύο Περιφερειακών Ιατρείων, Καναλιών και Σουρπής, αλλά και την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ προσπαθούμε κάθε μέρα ώστε κανείς πολίτης να μην νιώθει απροστάτευτος.
-Τα δυο νέα κτίρια για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η ενίσχυση του Πανεπιστημίου στο Βόλο, είναι προτεραιότητα και για την εκπαίδευση και για την ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας. Στηρίζουμε αυτόν τον πυρήνα για μια «έξυπνη» Θεσσαλία.
-Η λιμνοδεξαμενή στον Ξηριά του Αλμυρού. Με το έργο αυτό αποκτούμε τη δυνατότητα να έχουμε αποθέματα, να υπάρχει στη Μαγνησία μια «τράπεζα νερού», τώρα που έχουν μειωθεί οι φυσικές δεξαμενές.
-Το φράγμα στο Μαυρομάτι Αλμυρού. Η υλοποίηση αυτού του έργου εξασφαλίζει ότι φτάνει καθαρό νερό σε κάθε σπίτι σε πολλούς οικισμούς του Δήμου Αλμυρού. Με επάρκεια και ποιότητα.
-Τα αντιπλυμμυρικά έργα στον ποταμό Ξηριά. Με τα έργα στον ποταμό Ξηριά φτιάχνουμε μια ασπίδα προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Προστατεύουμε το Περιβάλλον αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή.
-Η δημιουργία υποβρύχιων μουσείων – καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό και στις Σποράδες. Η Μαγνησία μπορεί να ζει από την φυσική της ομορφιά. Την αναδεικνύουμε, την αξιοποιούμε, την προστατεύουμε. Για τον Τουρισμό, αλλά και για εμάς που ζούμε εδώ.

Αναφερόμενος στα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι υλοποιούνται έργα και μελέτες σε όλους τους τομείς, βασισμένα στις ανάγκες των ανθρώπων και με τη συνεργασία όλων των φορέων. Αναλυτικά τα κυριότερα έργα αυτά ανά τομέα είναι:

Αθλητισμός: (κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Αγριάς, ανακατασκευή σκοπευτηρίου Δ. Ρήγα Φεραίου", κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς Μουρεσίου, βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του δημοτικού σταδίου Σκιάθου, κατασκευή επιφάνειας γηπέδου μπάσκετ Σκιάθου, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Αλοννήσου, βελτίωση γηπέδου και κατασκευή λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Κοπρισιές Σκιάθου)


Γεωργία: (αξιοποίηση φράγματος Παναγιώτικο με δίκτυα μεταφοράς νερού, κατασκευή λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού, κατασκευή λιμνοδεξαμενής και αγωγού μεταφοράς Καστανιάς Αλοννήσου, κατασκευή λιμνοδεξαμενής Πανόρμου Σκοπέλου, συντήρηση αγροτικού δρόμου με αμμοχάλικο 3Α στον Αλμυρό εντός αναδασμού, φράγμα συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι Δήμου Σούρπης Νομού Μαγνησίας, αγροτικός εξηλεκτρισμός Μαγνησίας)


Περιβάλλον: (επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα χείμαρρου Ξηριά, αποφόρτιση χειμάρρου Κραυσιδώνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή εκτροπή εκβολή αυτών στη θάλασσα, επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα Κραυσιδώνα, επέκταση του δικτυού ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στις περιοχές παρέμβασης του σχεδίου Urbameco, περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων στα ΔΔ Βόλου και Νέας Ιωνίας με χρήσεις οικολογικών στοιχείων, πλατεία στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στο Ο.Τ. Γ686 στην περιοχή στο Ν. Δέλτα Νέας Ιωνίας Δήμου Βόλου, επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. Βόλου, αναθεώρηση και επέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, επισκευή επανάχρηση κτιρίου στρατώνα , μελέτη αναθεώρησης και επέκτασης γενικού πολεοδομικού σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Νέας Αγχιάλου Ν. Μαγνησίας, ανάπλαση πλατειάς Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, μελέτη ΣΧΟΟΑΠ κοινότητας Μακρινίτσας Νομού Μαγνησίας, μελέτη γενικού πολεοδομικού σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Ζαγοράς Νομού Μαγνησίας, μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Μηλέων Νομού Μαγνησίας, οριοθέτηση ρέματος πλησίον παράλιας Παρίσαινας Δήμου Ζαγοράς Π.Ε. Μαγνησίας, οικιστικές αναπλάσεις στην δημοτική κοινότητα Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου Νομού Μαγνησίας - Πλατεία Ρολογιού, μελέτη ΣΧΟΟΑΠ κοινότητας Κεραμιδιού Νομού Μαγνησίας,
ΠΣ με την ΠΕΔΕ για τον πρώην ΟΕΚ για το έργο "κατασκευή & τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων περιβάλλοντος χώρου στον οικισμό ΟΕΚ Βελεστίνο Ι", ανάδειξη-προστασία και αξιοποίηση της περιοχής "Λίμνες Ζερέλια" -έργα ερμηνείας και διαχείρισης περιβάλλοντος, διαμόρφωση πάρκου Κροκιών Αλμυρού, μελέτη ΣΧΟΟΑΠ κοινότητας Ανάβρας Νομού Μαγνησίας, τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις οδοποιίας, μελέτη ΣΧΟΟΑΠ κοινότητας Τρικερίου Νομού Μαγνησίας, συμπληρωματικά έργα παροχέτευσης όμβριων περιοχής Χόρτου Π.Ε. Μαγνησίας, μελέτη σχεδίου οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Αφετών, μελέτη σχεδίου οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Αργαλαστής, ανακατασκευή καλντεριμιών οικισμών Σκοπέλου & Γλωσσάς,
πεζοδρόμηση-ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο, ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρόμιων Τ.Κ.Ν.Κλήματος, ανάπλαση περιοχών Δήμου Σκοπέλου, μελέτη γενικού πολεοδομικού σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Σκοπέλου Νομού Μαγνησίας, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πλατειάς και παιδικής χαράς Αγίας Τριάδας Δήμου Σκιάθου, προστατευτικά αντιπλημμυρικά έργα & αποκατάσταση ζημιών κατολισθήσεων στα δημοτικά διαμερίσματα Δ. Σκιάθου, αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 στη Σκιάθο και μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου)

Εκπαίδευση: (κτιριακές εγκαταστάσεις τμήματος μηχανικών η/υ, τηλεπικοινωνιών & δικτύων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο, αποκατάσταση τμήματος πρώην καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου και μετατροπή του σε πανεπιστημιακό  κτίριο για τις ανάγκες του τμήματος οικονομικών επιστήμων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο, 17ο νηπιαγωγείο Βόλου, προμήθεια εξοπλισμού εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, 7ο  δημοτικό σχολειό Νέας Ιωνίας – Μελισσάτικα, 2ο δημοτικό σχολειό Δήμου Πορταριάς – Άλλης Μεριάς, 5ο νηπιαγωγείο Βόλου, 1ο νηπιαγωγείο Αγριάς Νομού Μαγνησίας & προσθήκη 12ου νηπιαγωγείου στο χώρο του 1ου & 2ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου, εξοπλισμός ειδικών σχολείων & τμημάτων ένταξης του Δήμου Βόλου, 2ο νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων Δήμου Αλμυρού, κατασκευή σχολικού κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου, προμήθεια εξοπλισμού σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) για ΑΜΕΑ Δήμου Ρήγα  Φεραίου, ανέγερση δημοτικού σχολειού Καλών Νερών, προμήθεια εξοπλισμού σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για ΑΜΕΑ Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Αλοννήσου, 3ο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Σκιάθου στο Δήμο Σκιάθου, εξοπλισμός 2/θ ειδικού δημοτικού σχολειού Σκιάθου και για το τμήμα ένταξης γυμνάσιου Σκιάθου, βελτίωση κτιριακών υποδομών και αύλειου χώρου παιδικού σταθμού Δήμου Σκιάθου, αποκατάσταση δομικών στοιχείων από αμίαντο σε σχολικές μονάδες-κατασκευές νέων διδακτηρίων σε αντικατάσταση παλαιών προκατασκευασμένων από αμίαντο Π.Ε. Μαγνησίας.)

Λιμενικά : (μελέτη αλιευτικού καταφύγιου Αγ. Κυριακής Τρικερίου Μαγνησίας, μελέτη έργων ολοκλήρωσης λιμένα Πλατάνια Δ. Σηπιάδος Μαγνησίας, γεωτεχνική ερευνά έργων ολοκλήρωσης λιμένα Πλατάνια Δ. Σηπιάδος Μαγνησίας, μελέτη αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Κυριακής, αποκατάσταση ζημιών σε αλιευτικά καταφύγια της Μαγνησίας & Σποράδων, μελέτη προγραμματικού σχεδίου (MASTER PLAN) λιμένα  Βόλου, μελέτη προγραμματικού σχεδίου (MASTER PLAN) λιμένα  Σκοπέλου, μελέτη προγραμματικού σχεδίου (MASTER PLAN) λιμένα  Σκιάθου, ανακατασκευή του κρηπιδώματος παλαιού λιμένα Σκιάθου, μελέτη ολοκλήρωσης λιμένα Αγ. Ιωάννη Πηλίου, αποκατάσταση κρηπιδώματος στον Αϊ Γιάννη Πηλίου & τοποθέτηση οβελών στον Αϊ Γιάννη Πηλίου & στο Κεραμιδί, αποκατάσταση ζημιών σε λιμενικά έργα Ν. Μαγνησίας.)

Τουρισμός: ( τουριστική προβολή Π.Ε Μαγνησίας, πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις Μαγνησίας, προγραμματική σύμβαση ανασκαφικής ερευνάς αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, επείγουσες εργασίες αποκατάστασης του Χ.Κ. Πηλίου Μαγνησίας, εργασίες συντήρησης του Χ.Κ. Πηλίου, κατασκευή μόνιμων στεγάστρων και ανάδειξη μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο Φέρων – Βελεστίνου & Αερινού - θολωτοί τάφοι Χλόης- Αερινού, αναστήλωση και αποκατάσταση τμημάτων του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος και συνολική βελτίωση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του, συντήρηση και αποκατάσταση Κάστρου Παλαιών Δήμου Βόλου, συντήρηση και αποκατάσταση του ι. ναού Αγίου Ιωάννου Πρόδρομου Μακρινίτσας Πηλίου, προστασία και ανάδειξη των Μεγάρων Α και Β στο Μυκηναϊκό οικισμό Διμήνι Ιωλκού, συντήρηση και αποκατάσταση ιερού ναού Αγίου Νικόλαου Καναλιών, ανάδειξη Υπερείας Κρήνης στον αρχαιολογικό χώρο Φέρων-Βελεστίνου, στερέωση και αποκατάσταση Ι. Ν. Αγ. Αθανάσιου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Δήμου νότιου Πηλίου, αποπεράτωση αίθουσας θεάτρου του πολιτιστικού κέντρου ν. Ιωνίας,  ανακαίνιση διατηρητέου κτιρίου πρώην Τσικρίκη, επιχειρησιακό σχέδιο για την κατασκευή υποβρύχιων μουσείων και καταδυτικών πάρκων στις νήσους Σποράδες και στον Δυτικό Παγασητικό, αποκατάσταση Ι.Μ. Ταξιάρχων Γλώσσας, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Λουτρακίου, σήμανση πολιτιστικής - περιβαλλοντικής πληροφορίας.)

Υγεία- πρόνοια : ( προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για τα κέντρα υγειονομικής, προμήθεια κινητών μονάδων υγείας της 5ης Υ.Π.Ε., κτιριακές βελτιώσεις και προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία ξενώνα βραχείας παραμονής ενήλικων Βόλου, ολοκληρωμένος ψυχιατρικός τομέας του Γ. Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» - συμπλήρωση του Ψ. Τ. ενήλικων, κατασκευή ψυχιατρικού τμήματος παίδων και έφηβων και ανακατασκευή παλαιάς πτέρυγας Γ. Ν. Βόλου για τη δημιουργία Β’ Παθολογικής κλινικής και μονάδας μεσογειακής αναιμίας, δημιουργία περιφερειακού ιατρείου ΤΔ Σούρπης, ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με ασθενοφόρα, κατασκευή νέου κτιρίου για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου 64 Τομών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Γ.Ν. Βόλου, παρέμβαση σε δυο κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς για τη δημιουργία δομής ΣΥΔ, αναβάθμιση υποδομών θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ - πιλότος
δημιουργία περιφερειακού ιατρείου ΤΔ Καναλιών.)

Ύδρευση-αποχέτευση : (δίκτυα αποχέτευσης όμβριων  στους οικισμούς Βότση, Καλαμάκια και Πατητήρι, κατασκευή των έργων ενίσχυσης της ύδρευσης της μείζονος περιοχής Βόλου, διασύνδεση υδρευτικών γεωτρήσεων Σκιάθου με δεξαμενή νερού ύδρευσης, ανόρυξη – αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων στη Σκιάθο, μεταφορά νερού από υπάρχουσα δεξαμενή στην θέση εικοσάρια προς το δημοτικό διαμέρισμα Στεφανοβικείου, ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου - μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου, κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στο συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης πρώην κοινότητας Κεραμιδιού, αποχέτευση λυμάτων Δήμου Πορταριάς και κοινότητας Μακρινίτσας (συμπληρωματικές εργασίες), επέκταση αγωγού ύδρευσης προς τον οικισμό Πύθου, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, αντικατάσταση καταθλιπτικών σωλήνων, αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου, αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή των Κουκουναριών Σκιάθου, έργα για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας )

Συγκοινωνίες: (βελτίωση – συντήρηση οδικού δικτύου Μαγνησίας, στηθαία ασφαλείας στο οδικό δίκτυο Ν. Μαγνησίας, προμήθεια χρώματος διαγράμμισης Π. Ε. Μαγνησίας,  συντήρηση οδικού ηλεκτροφωτισμού Ν. Μαγνησίας, αποχιονισμοί και αντιμετώπιση εκτάκτων από πλημμύρες, αποκατάσταση ζημιών, κατολισθήσεων Π.Ε. Μαγνησίας, παράκαμψη χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου (μελέτη) Π.Ε. Μαγνησίας,
οδός Χάνια-Κισσός, ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου Λάρισας – Βόλου, γεωτεχνική ερευνά -μελέτη για την αποκατάσταση ζημιών σε δυο θέσεις στο οδικό κύκλωμα Πηλίου: Α. Καραβωμα -Ζαγορά Β. Καράβωμα –Ξουρίχτι,, συντήρηση οδών κύριου οδικού δικτύου πόλης Βόλου, βελτίωση οδού Αγριάς-Δράκειας(μελέτη), επείγουσα επισκευή αποκατάστασης τμήματος γεφύρας επί της Ε.Ο. 34 στην είσοδο του οικισμού Αγριάς, τροποποίηση και ολοκλήρωση μελέτης παράκαμψης Αγριάς. Άνω και Κάτω Λεχωνίων του οδικού κυκλώματος Πηλίου, ολοκλήρωση διάνοιξης οδού Ρήγα Φεραίου πολεοδομικού συγκροτήματος Αγριάς, άμεση αποκατάσταση τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Πηλίου, ασφαλτόστρωση οδού από θέση Αλώνια προς Βρυσίτσα, ασφαλτόστρωση οδού από θέση Προφ. Ηλία εως Γιαλια, βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζωρτζή Γιαλό, εγκατάσταση & λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας λιμένος Βόλου συμφωνά με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS, γεωτεχνική ερευνά Αφήσσου-παράκαμψη Αφήσσου-Λεφοκάστρου-Κάλαμος -Χόρτο-παράκαμψηη Μηλίνας -Πλατάνια (μελέτη), μελέτη διαπλάτυνσης Επ. οδού Αγ.Βλασίου - Αγ. Γεωργίου Νηλείας, γεωτεχνική μελέτη Δ.Δ. Μουρεσίου, οδός Άγιος Λαυρέντιος-Χάνια (μελέτη), επισκευές στο οδόστρωμα της οδού Βόλου – Ζαγοράς, αποκατάσταση κατολισθήσεων στο 48ο χλμ της εθνικής οδού Βόλου-Νιοχωρίου-Ζαγοράς-Ξουρίχτι, και στο 7ο χλμ του δρόμου Χάνια-Καράβωμα, αποκατάσταση καθιζήσεων στο οδικό δίκτυο Ζαγοράς-Καράβωμα-Μουρεσίου, άμεσες επεμβάσεις σε κατολισθαίνοντα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Πηλίου, μελέτη παράκαμψης Ζαγοράς,
μελέτη βελτίωσης επ. οδού δέλτα Κορωπής- Μηλιές, επείγουσα αποκατάσταση κατολίσθησης στην Ε.Ο. Βόλου-Χανιών, μελέτη παράκαμψης Βελεστίνου, βελτίωση οδικού τμήματος σύνδεσης του Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την πόλη του Βόλου, ασφαλτικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φερρών, βελτίωση επαρχ. οδού από Αέρινο έως Περίβλεπτο – Ελευθεροχώρι Μαγνησίας, βελτίωση οδού εισόδου Πτελέου και διαμόρφωση παρακαμπτήριας οδού πηγαδιού Δήμου Πτελέου, βελτίωση οδικού δικτύου από Πέρδικα έως εθνικό δρόμο Μικροθηβών –Φαρσάλων, μελέτη παράκαμψης Αχίλλειου της Μαγνησίας -ειδ. αν. Πόρος, ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα - Τζιλάλη - Χ.Υ.Τ.Α, ασφαλτόστρωση δρόμου προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής, ασφαλτοστρώσεις οδών Τ.Δ. Στεφανοβίκειου Δήμου  Κάρλας, βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού, βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος, βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Τρούλος)