Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κώστας Αγοραστός στην Αγιά: «Ενώνουμε δυνάμεις για την Θεσσαλία και τη ζωή μας»

«Το έργο μας είναι παρακαταθήκη αξιοπιστίας για τη νέα θητεία»

«Αν σε 2,5 χρόνια και με το ΕΣΠΑ στο τέλος του, καταφέραμε μαζί με την τοπική κοινωνία να κάνουμε τόσα πολλά, ο καθένας αντιλαμβάνεται τι μπορούμε να πετύχουμε στη νέα θητεία που το νέο ΕΣΠΑ το διαχειριζόμαστε από την αρχή, υπάρχουν νέες δυνατότητες όπως με το γεωργικό και το κοινωνικό ταμείο κι εμείς είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι»



«Στις εκλογές της 18ης Μαΐου ενώνουμε δυνάμεις για την Θεσσαλία και τη ζωή μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην Αγιά.
«Στις εκλογές της 18ης Μαΐου οι Θεσσαλοί επιλέγουν τον συνδυασμό που έχει λύσεις, πρόγραμμα και σχέδιο για το μέλλον της Θεσσαλίας κι όχι αυτούς που εξαντλούν την δραστηριότητά τους σε γενικόλογες… διαπιστώσεις. Επιλέγουν τον συνδυασμό που μιλά με πράξεις και με έργο και όχι αυτούς που μοιράζουν «θα» και υποσχέσεις.
Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης και τοποθέτησης, και ζητούμε την ψήφο – εντολή τους να υλοποιήσουμε το ρεαλιστικό, κοστολογημένο και με συγκεκριμένα έργα και δράσεις πρόγραμμά μας. Τα 1.093 έργα  και οι επενδύσεις προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ που δρομολογήσαμε, ολοκληρώσαμε ή υλοποιούμε στην πρώτη θητεία μας αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα για το τι μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε στη νέα θητεία. Το έργο που μαζί με την τοπική κοινωνία κάναμε είναι η δύναμή μας, είναι παρακαταθήκη αξιοπιστίας για τη νέα θητεία», επισήμανε καταχειροκροτούμενος ο κ. Κώστας Αγοραστός.
 «Αν σε 2,5 χρόνια και με το ΕΣΠΑ στο τέλος του, καταφέραμε μαζί με την τοπική κοινωνία να κάνουμε τόσα πολλά, ο καθένας αντιλαμβάνεται τι μπορούμε να πετύχουμε στη νέα θητεία που το νέο ΕΣΠΑ το διαχειριζόμαστε από την αρχή, υπάρχουν νέες δυνατότητες όπως με το γεωργικό και το κοινωνικό ταμείο κι εμείς είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο κ. Κώστας Αγοραστός έκανε στην ομιλία του εκτενή αναφορά στο έργο της αιρετής περιφέρειας στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπου δρομολογήθηκαν, ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται 370 έργα και 706 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 675 εκατ. ευρώ, αναφέροντας ενδεικτικά τα εξής μεγάλα έργα και παρεμβάσεις:
-Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας. Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, το οποίο αναζωογονεί την περιοχή, λύνει προβλήματα στην ύδρευση και την άρδευση και ενδυναμώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές για τον Τουρισμό
-Η ολοκλήρωση  των οδών Λάρισας-Τρικάλων και Λάρισας-Καρδίτσας. Η κατασκευή των έργων αυτών ενώνει τη Θεσσαλία, διευκολύνει την μετακίνηση και μαζί με τα άλλα έργα οδοποιίας που γίνονται στην περιοχή. δημιουργεί τον οδικό χάρτη της Π.Ε Λάρισας του σήμερα και του αύριο.
-  Οι παρακάμψεις της Λάρισας (Καράγιωργα-Σανδράκη) και η αναμόρφωση της λεωφόρου Καραμανλή. Αυτά τα έργα οδικής ασφάλειας αποσυμφορούν το κέντρο της πόλης από τα βαρέου τύπου οχήματα, συνδράμουν στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών και στην δημιουργία περιπατητικών οδών.
-Τα οδικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο (Σπηλιά-Καρίτσα, Βερδικούσια-Λογγά, παράκαμψη Σπηλιάς, Κυψελοχώρι-Μακρυχώρι). Με την αναμόρφωση των οδικού δικτύου σε κάθε γωνία της Π.Ε Λάρισας διευκολύνουμε τη ζωή παντού και τη δουλειά των παραγωγών μας, ενδυναμώνοντας την οικονομική ζωή.
-Τα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός για τα παράλια της Λάρισας. Η υλοποίηση αυτών των έργων εξασφαλίζει ότι το δίκτυο αποχέτευσης και το καθαρό νερό φτάνει σε κάθε σπίτι, ενώ προστατεύεται το περιβάλλον και υποστηρίζεται η τουριστική ανάπτυξη.
-Ο σύγχρονος εξοπλισμός για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας,
Μαζί με τα Περιφερειακά Ιατρεία και τις νέες κινητές μονάδες φροντίδας αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, ώστε κανένας πολίτης να μη νιώθει απροστάτευτος
ΕΡΓΑ 56,1 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Αναφερόμενος στο Δήμο Αγιάς ο κ. Αγοραστός ανέφερε, ότι υλοποιούνται έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 56,1 εκατ. ευρώ σε όλους τους τομείς, βασισμένα στις ανάγκες των ανθρώπων και με τη συνεργασία όλων των φορέων. Αναλυτικά τα έργα αυτά ανά τομέα είναι:
Συγκοινωνίες: (ολοκλήρωση μελετών παραλιακού άξονα Θεσσαλίας σύνδεση ΠΕ Λάρισας - ΠΕ Μαγνησίας, τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι - Κεραμιδί έως Ρακοπόταμο, συντήρηση του ανατολικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών, στο τμήμα δ/ση π.ε.ο. Λάρισας-βόλου- Αγιά –Αγιόκαμπος– Στόμιο - Ομόλιο δ/ση με ε.ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης., γεωτεχνικές έρευνες για τη μελέτη ολοκλήρωση μελετών παραλιακού άξονα Θεσσαλίας, ασφ/ση δράκο από άνω Σωτηρίτσα μέχρι διασταύρωση Μελιβοίας-Αγιάς, κατασκευή τεχνικού στο δρόμο Ομόλιο-Παλαιόπυργος, υποστηρικτικές εργασίες για επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης αλιευτικού καταφυγίου Στομίου, γεωτεχνική ερευνά με γεώτρηση στην κατολίσθηση παράκαμψης Στομίου, παράκαμψη Γερακαρίου, παραλιακός άξονας (παράκαμψη Ομολίου), ασφαλτόστρωση δρόμου Σπηλιάς – Καρύτσας, υποστηρικτικές εργασίες επικαιροποίησης μελετών παραλιακού δρόμου από Ομόλιο έως Ρακοπόταμο, ολοκλήρωση κόμβου & οδός πρόσβασης προς Σ.Μ.Α. Αγιάς)
Ύδρευση – Αποχέτευση: (δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων των ΤΚ Αγιοκάμπου - Κάτω Σωτηρίτσας - Βελίκας της ΔΕ Μελιβοίας, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας της ΔΕ Μελιβοίας, επιχορήγηση στη ΔΕΥΑ Αγιάς για το έργο βιολογικός καθαρισμός και αποχέτευση Δήμου Αγιάς, ολοκλήρωση δικτυού αποχέτευσης ΔΚ Αγιάς, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δ. Ευρυμενών (βιολογικός καθαρισμός Στομίου), δίκτυο αποχέτευσης Στομίου, βελτίωση δικτύου ύδρευσης Δήμου Αγιάς, κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης και αγωγός μεταφοράς νερού στο Δ. Μελιβοίας, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού εξωτερικού υδραγωγείου και παρακολούθηση ποιότητας νερού της ΔΕΥΑ Μελιβοίας, αύξηση ποιότητας νερού με την κατασκευή δεξαμενών στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Μελιβοίας, τεχνικός σύμβουλος του έργου" εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας της ΔΕ Μελιβοίας")
Γεωργία: (μελέτη ταμιευτήρα Ν. Λάρισας στη θέση Αγιόκαμπος "Λιβαδότοπος", κατασκευή μικρού φράγματος στην περιοχή του  Προφήτη Ηλία Τ.Κ. Μεγαλοβρύσου, κατασκευή υπόγειων αγωγών μεταφοράς νερού και αντλητικών συγκροτημάτων στο αγρόκτημα Δήμητρας, κατασκευή δεξαμενών άρδευσης και εκσυγχρονισμό δικτυού άρδευσης στην Αγ. Τριάδα στις Τ.Κ. Σωτηρίτσας και Μελιβοίας, άρδευση αναδασμού Τ.Κ. Ομολίου, κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων στον Πηνειό 4ο – 5ο αντλιοστάσιο Κουλουρίου – Ομολίου – Παλαιοπύργου)
Περιβάλλον: (μελέτη γενικού πολεοδομικού σχεδίου Δήμου Αγιάς, διευθέτηση χειμαρρωδών ρεμάτων Μελιβοίας: από θέση Καραμάνη μέχρι θέση Τσαλαβούρα, προστασία-αναβάθμιση περιοχής Χρυσαλλίδας Δήμου Αγιάς, γεωτεχνική έρευνα (με γεώτρηση) στο λιμάνι Στομίου)
Τουρισμός – Πολιτισμός: (συντήρηση και αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Παντελεήμονα Αγιάς Ν. Λάρισας, ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς, συντήρηση και ανάδειξη κάστρου  Βελίκας Δ. Μελιβοίας Ν. Λάρισας, σημάνσεις - προβολή τοπίων Δήμου Αγιάς, εκδηλώσεις «Με θέα στο Αιγαίο»)
Αθλητισμός: (βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στο γυμναστήριο της Αγιάς)
Ενώ εργασίες με μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν σε όλες της Δημοτικές Ενότητες Δήμου Αγιάς.