Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης προμηθεύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Κώστας Αγοραστός: «Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία»


Υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης προμηθεύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ειδικότερα υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό η έγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του έργου, που είναι το Τμήμα Προμηθειών του Π.Γ.Ν. Λάρισας, με κύριο του έργου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στη Θεσσαλία είναι ενταγμένα και υλοποιούνται για τον τομέα της υγείας 46 έργα συνολικού προϋπολογισμού 47,6 εκατ. ευρώ. Τα τρία τελευταία χρόνια και σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, 5ης ΥΠΕ και των διοικήσεων των νοσοκομείων της Θεσσαλίας κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να εντάξουμε 37.8 εκατ. ευρώ νέα έργα και να καλύψουμε ανάγκες, που υπήρχαν. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, να τα καταστήσουμε λειτουργικότερα και αποδοτικότερα ώστε να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο».

Το έργο αφορά σε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη μέρους των αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, και στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης στους χώρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.
Το σύστημα υπερηχοτομογραφίας αποτελείται από τα εξής:
-Βασική μονάδα, η οποία αποτελείται από οθόνη 17 ιντσών, μονάδα επεξεργασίας και μονάδες αποθήκευσης,
-Έγχρωμο εκτυπωτή laser και ασπρόμαυρο καταγραφικό,
-Τρεις ηχοβόλες κεφαλές (κεφαλή Phased Array με τεχνολογία διευρυμένου φάσματος συχνοτήτων στο 2D από 2,0 MHz έως 3,5 MHz για καρδιολογική χρήση, κεφαλή Convex, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (2-5 MHz), κατάλληλη για εξετάσεις άνω και κάτω κοιλίας, ουρολογίας, γυναικολογίας, κ.λπ. και κεφαλή Linear, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (5-12 MHz), κατάλληλη για εξετάσεις επιφανειακών οργάνων, περιφερικών και εν τω βάθει αγγείων κ.λπ.)
-Πακέτα αγγειολογικών, μαιευτικών/γυναικολογικών και καρδιολογικών εφαρμογών.

Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρά η προμήθεια του μηχανήματος. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.