Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κ. Αγοραστός σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στον Αλμυρό: «Ενώνουμε δυνάμεις, υλοποιούμε έργα ζωής στη Μαγνησία»

«Το έργο της πρώτης θητείας της αιρετής περιφέρειας είναι η αδιάψευστη απόδειξη, η ασφαλέστερη εγγύηση για το πρόκειται να γίνει την δεύτερη»

«Δέσμευσή μας είναι στη νέα θητεία της αιρετής περιφέρειας να απαντήσουμε αποτελεσματικά στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται με νέα έργα, νέες πρωτοβουλίες και νέες δράσεις για τη Θεσσαλία που μας αξίζει»

«Η Θεσσαλία μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στη χώρα μας, με πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πολίτες και ισχυρή κοινωνική προστασία»

«Η Θεσσαλία είναι από τη μία άκρη έως την άλλη ένα απέραντο εργοτάξιο: Δέσμευσή μας είναι στη νέα θητεία της αιρετής περιφέρειας να απαντήσουμε στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται αποτελεσματικά με νέα έργα, νέες πρωτοβουλίες και νέες δράσεις για τη Θεσσαλία που μας αξίζει».
Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στον Αλμυρό. «Το έργο της πρώτης θητείας της αιρετής περιφέρειας είναι η αδιάψευστη απόδειξη, η ασφαλέστερη εγγύηση για το πρόκειται να γίνει την δεύτερη», σημείωσε και χαρακτήρισε τα έργα που υλοποιούνται «έργα ζωής» καθώς: 

-«Σώζουν ανθρώπινες ζωές όπως οι νέοι σύγχρονοι δρόμοι, τα καινούργια ασθενοφόρα, ο νέος υπερσύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
-Δίνουν ζωή, δίνουν προοπτική στους νέους όπως οι υποδομές στην εκπαίδευση, η ενίσχυση της απασχόλησης.
-Δίνουν ζωή, δίνουν εισόδημα, διατηρούν ή δημιουργούν θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Το έργο μας έχει απολύτως μετρήσιμα αποτελέσματα στη ζωή κάθε οικογένειας στη Θεσσαλία», επισήμανε και αναφερόμενος στη νέα θητεία υπογράμμισε: «Η νέα θητεία ανοίγεται μπροστά μας φέρνοντας νέες ευκαιρίες και νέες προκλήσεις, αλλά και ταυτόχρονα δίνοντας στην αιρετή περιφέρεια νέα εργαλεία, νέους πόρους. Μόνο από το καινούργιο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-20 η Θεσσαλία έχει ήδη εξασφαλίσει 540 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι στο χέρι μας να αυξηθεί σημαντικά με δύο τρόπους:
-Προωθώντας έργα και αξιοποιώντας δράσεις από τα προγράμματα των υπουργείων
-Απορροφώντας πρώτοι εμείς τα κονδύλια ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πρόσθετους πόρους.
 Να, γιατί είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ίσως η κρισιμότερη των τελευταίων ετών, η ψήφος στις 18 Μαΐου για την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας: Διότι τώρα που φαίνεται πως η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της, η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να τρέξει πρώτη απ’ όλες τις περιφέρειες. Διότι η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει στο απόλυτο το νέο ΕΣΠΑ, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Διότι η Θεσσαλία μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στη χώρα μας, με πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πολίτες και ισχυρή κοινωνική προστασία. Διότι η Θεσσαλία έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλούς τομείς κι είναι στο χέρι μας να τα αξιοποιήσουμε αποτελεσματικότερα. Είναι στο χέρι μας, είναι απόφαση όλων μας, α πάμε τον τόπο μας μπροστά. Μπροστά με έργα», επισήμανε καταχειροκροτούμενος ο κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας θητείας

-«Η ανάσχεση της συρρίκνωσης της παραγωγικής / επιχειρηματικής δραστηριότητας και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με παράλληλη προσέλκυση επιχειρηματικών επενδύσεων, έχοντας ως αιχμή την καινοτομία και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της Έρευνας και της Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
-Η ανάπτυξη, αξιοποίηση και αύξηση της συμμετοχής του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, η ενεργός ένταξη και η κοινωνική ενσωμάτωση των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων.
Περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά σε περισσότερους Θεσσαλούς και ιδίως σε νέες και νέους.
-Η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, η μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για αγροτική, τουριστική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
-Θεσμικές μεταρρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
-Ενδυνάμωση της χωρικής / νησιωτικής συνοχής και της ανάπτυξης, με άρση των ενδοπεριφερειακών / τοπικών  κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων».


Αναφερόμενος στο Δήμο Αλμυρού ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι υλοποιούνται έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ σε όλους τους τομείς, βασισμένα στις ανάγκες των ανθρώπων και με τη συνεργασία όλων των φορέων. Αναλυτικά τα έργα αυτά ανά τομέα είναι:
- Γεωργία: (φράγμα συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι, κατασκευή λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού, συντήρηση αγροτικών δρόμων στον Αλμυρό εντός αναδασμού)
- Συγκοινωνίες: (βελτίωση οδικού δικτύου από Πέρδικα έως εθνικό δρόμο Μικροθηβών –Φαρσάλων, βελτίωση οδού εισόδου  Πτελεού και διαμόρφωση παρακαμπτήριας οδού Πηγαδιού, αποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο περιοχής Δήμου Αλμυρού, αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού Π.Ε.Ο. Αλμυρού-Λαμίας θέση Αγ. Θεόδωροι, μελέτη παράκαμψη Αχίλλειου -ειδ. αν. Πόρος,
- Αναπλάσεις: (βιοκλιματική αναβάθμιση πλατειάς και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού, διαμόρφωση πάρκου Κροκίων Αλμυρού, ΣΧΟΟΑΠ κοινότητας Ανάβρας)
- Εκπαίδευση: (2ο νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων Δήμου Αλμυρού, αποκατάσταση παλαιού δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης)
- Υγεία: (δημιουργία περιφερειακού ιατρείου Σούρπης)
- Ύδρευση-Αποχέτευση: (προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αλμυρού, ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων πόλεως Αλμυρού, δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Σούρπης)
- Περιβάλλον: (ανάδειξη-προστασία και αξιοποίηση της περιοχής "λίμνες Ζερέλια" -έργα ερμηνείας και διαχείρισης περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας Αλμυρού)

- Τουρισμός- Πολιτισμός: (προγραμματική σύμβαση ανασκαφικής έρευνας αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών)