Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κώστας Αγοραστός σε αθλητική εκδήλωση: «Η Θεσσαλία είναι η περιφέρεια με τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα»

«Σε κάθε περιφερειακή ενότητα σχεδιάζουμε ένα πυρήνα έργων και δράσεων που θα αποτελέσει τον πολλαπλασιαστή ισχύος της αναπτυξιακής προσπάθειας»

«Στις νέες και τους νέους στηρίζουμε πολλές ελπίδες για το μέλλον. Όνειρό μας είναι να δούμε τη Θεσσαλία να γεννά περισσότερες πρωτοπόρες ιδέες και να τις μετουσιώνει σε πράξη»

«Στην πρώτη θητεία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας, δρομολογήθηκαν, υλοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνολικά Μαγνησία 409 έργα 693 επενδύσεις προϋπολογισμού 643,7 εκατ. ευρώ»


«Κάθε βδομάδα και από μια διοργάνωση στη Θεσσαλία δημιουργούν ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην περιοχή»
«Μέσω του νέου Προγράμματος δρομολογούμε τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων»
Σε εκδήλωση για τον αθλητισμό μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία εκπροσώπων αθλητικών φορέων και ειδικότερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον τομέα του αθλητισμού τα 3,5 τελευταία χρόνια, ενώ παρουσίασε τις δεσμεύσεις του για τη νέα θητεία, με στόχο την αναβάθμιση και προβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Θεσσαλία.
«Τα 3,5 τελευταία χρόνια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί έμφαση στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας» σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Η Θεσσαλία είναι η Περιφέρεια με τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς διοργανώσαμε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά, βαλκανικά και πανελλήνια πρωταθλήματα και αγώνες σε όλα τα είδη των αθλημάτων. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήσαμε ένα ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην περιφέρειά μας το οποίο έφερνε προστιθέμενα οφέλη και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Κάθε βδομάδα σε όλη τη Θεσσαλία εκατοντάδες αθλητές από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό μετέβαιναν στην περιοχή μας, έπαιρναν μέρος στις διοργανώσεις αυτές και γίνονταν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αθλητισμός για εμάς είναι κοινωνικό αγαθό που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ο αθλητισμός είναι παιδεία, φιλοσοφία και δημιουργεί συνεργασίες, ομαδικότητα, συλλογικότητα, ομοιογένεια και διαπλάθει ισχυρούς χαρακτήρες, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, την οποία περνά η χώρα μας».
Παράλληλα ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα αθλητικά έργα τα οποία προχωρούν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία με το ποσό των 15.790.000 ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είναι:
- Κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων προϋπολογισμού 8,8 εκατ. ευρώ
- Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων: προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ
- Κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου: προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ
- Κλειστό γυμναστήριο Ζαγοράς-Μουρεσίου: προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ
- Ανοικτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας: προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ
- Κλειστό γυμναστήριο Αγριάς: προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ
- Σκοπευτήριο Δήμου Ρήγα Φεραίου: προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
- Ποδηλατοδρόμιο Τρικάλων: προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
- Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε Γυμναστήρια της Θεσσαλίας: προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Παράλληλα με το ποσό των 460.000 ευρώ χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ το κλειστό γυμναστήριο στη Σκιάθο.
«Πρόκειται για έργα, τα οποία παρέμεναν ημιτελή για χρόνια και τα οποία με συντονισμένες προσπάθειες ολοκληρώνει η αιρετή Περιφέρεια. Μέσα από το πρόγραμμά μας «Θεσσαλία 2021» προγραμματίζουμε ακόμα περισσότερα για τον αθλητισμό με διοργανώσεις, έργα και δράσεις, ρεαλιστικές και πλήρως κοστολογημένες. Για να δώσουμε στους πολίτες μια διέξοδο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και για να προστατεύσουμε τους νέους μας από τις επικίνδυνες ατραπούς της ζωής. Μέσα από το νέο Πρόγραμμα δρομολογούμε τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ πρόκειται να συνεργαστούμε με όλους τους συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία για περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και για δράσεις που αφορούν στην υγεία των αθλητών».