Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Στην κατασκευή της γέφυρας του Πορταΐκού Ποταμού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Τρικάλων



 Κώστας Αγοραστός: «Με σωστό προγραμματισμό και σκληρή δουλειά προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς έργα που διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων Κοινοτήτων»

Αυτοψία στις εργασίες κατασκευής της γέφυρα που θα συνδέει την Πύλη με τον Άγιο Βησσαρίωνα στον Πορταϊκό Ποταμό, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή βρίσκεται πλέον στη φάση της υλοποίησης και προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πρόκειται για τη γέφυρα του Πορταϊκού, μήκους 210 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων με όλα τα συνοδά έργα της πρόσβασης. Είναι ένα έργο που διευκολύνει την επικοινωνία των ανθρώπινων Κοινοτήτων και δημιουργεί ασφάλεια. Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων αφού η κατασκευή της νέας γέφυρας ήταν επιβεβλημένη, καθώς η υπάρχουσα δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια. Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά και να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα».
 Το έργο με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας μετά προσβάσεων στον Πορταϊκό ποταμό επί της επαρχιακής οδού Πύλης Αγίου Βησσαρίωνα», προϋπολογισμού 4.500.000,00 € (με ΦΠΑ) περιλαμβάνει την κατασκευή γέφυρας επί της Επαρχιακής Οδού Πύλης - Αγίου Βησσαρίωνα, συνολικού μήκους 210 μέτρων και συνολικού πλάτους 12,00 μέτρων μετά των προσβάσεων για τη σύνδεση της γέφυρας και την υψομετρική προσαρμογή αυτής με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η γέφυρα, κατασκευάζεται από σκυρόδεμα με τοιχοειδή βάθρα και συμπαγή πλάκα από σκυρόδεμα μεταβλητού πάχους. Η κατασκευή της γέφυρας κρίθηκε απαραίτητη για την βελτίωση του οδικού δικτύου και για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από την υπάρχουσα παλαιά και στενή γέφυρα πλάτους 3,5 m. Η ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Απρίλιο 2012, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ ανάδοχος είναι η εργοληπτική επιχείρηση «ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε.»
Στην αυτοψία στα έργα παρευρέθηκαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Τσίγκας, Ελένη Αργυροπούλου και Ντίνος Μπάρδας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης, η δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Τρικάλων κ. Καραγιάννη, και υπηρεσιακοί παράγοντες.