Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2013- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, έχουμε ιδιαίτερο καθήκον ως Πολιτεία να συμβάλλουμε, ώστε ο πολιτισμός να αποτελέσει «έξοδο» διαφυγής, που θα μας εμπνεύσει και θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις επερχόμενες δυσκολίες.
Τα «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ» αποτελούν ένα πλέον καταξιωμένο θεσμό που δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τις ψυχές των προγόνων μας και τον πολιτισμό που κληρονομήσαμε. Φιλοδοξεί και καταφέρνει να φέρει σε όσους αναζητούν ακούσματα, αναμνήσεις από έθιμα και δρώμενα κάθε γωνιάς της Θεσσαλίας.
Πιστοί στις γενικές αρχές μας, αλλά και στις υπάρχουσες απαιτήσεις, στηρίζουμε και φέτος μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική πρόταση, το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2013».  Πρόκειται  για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αναγνωρισμένου κύρους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας. Η επιτυχημένη διαδρομή του φεστιβάλ τα τελευταία 46 χρόνια αποδεικνύει ότι ο λαϊκός πολιτισμός, στις ποικίλες του εκφράσεις, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό τουριστικό παράγοντα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας γενικότερα.
Τέτοιες εκδηλώσεις είναι ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς προάγουν τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, βοηθούν στην ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των Θεσσαλών και παράλληλα διασφαλίζουν την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία του τόπου μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στους διοργανωτές του φεστιβάλ, όσο και στους συμμετέχοντες και ευχάριστη διαμονή των προσκεκλημένων στην Καρδίτσα.