Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος από Πέρδικα έως Ε.Ο. Μικροθηβών – Φαρσάλων προϋπολογισμού 560.000 ευρώ


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την περιφέρεια Θεσσαλίας ο δρόμος από Πέρδικα έως Ε.Ο. Μικροθηβών – Φαρσάλων προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Γιώργου Καλτσογιάννης, του δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και πλήθος φορέων. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο με τίτλο «Βελτίωση οδικού  δικτύου από Πέρδικα έως εθνικό δρόμο Μικροθηβών –Φαρσάλων»  προϋπολογισμού 560.000 ευρώ μήκους 2 χιλιομέτρων καθώς και την σύνδεση του με ισόπεδο κόμβο με την Εθνική οδό Μικροθηβών Φαρσάλων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Παραδίδεται σήμερα ακόμα ένα σημαντικό οδικό έργο που εξυπηρετεί την επικοινωνία στις ανθρώπινες κοινότητες και προσδίδει ασφάλεια στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας και που συνδέει με έναν σύγχρονο δρόμο, τον Αλμυρό με τα Φάρσαλα, αλλά και περιοχές του π. Δήμου Φερρών. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα η αιρετή Περιφέρεια εκτελεί με προγραμματισμό και ορθολογισμό έργα ουσίας και έργα χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες».
Ο περιφερειάρχης παράλληλα ευχαρίστησε για τη συνεργασία στην υλοποίηση του έργου τον δήμαρχο Αλμυρού, τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και τους κατασκευαστές.
 Από την πλευρά του ο κ. Β. Χατζηκυριάκος ανέφερε τα εξής: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιήσαμε ένα έργο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία και κυρίως τους αγρότες της περιοχής. Είναι  ένα έργο που ενώνει δυο επαρχίες και πολλού οικισμούς. Μέσα από αυτή τη συνεργασία μας αυτή στέλνουμε δύο μηνύματα: Το πρώτο είναι ότι ακόμα και με μικρά αλλά χρήσιμα έργα μπορούμε να δώσουμε δυνατότητα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Και το δεύτερο ότι πλέον τα τεχνητά όρια των νομών υπερκεράζονται χάριν μιας ευρύτερης περιφερειακής συνείδησης που λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας».
Το έργο που έχει συμβασιοποιηθεί με προϋπολογισμό 281.580,43 € και αφορά στη βελτίωση και ολοκλήρωση 1850μ. (Β΄ Φάση) ήδη διανοιγμένου χωμάτινου  δρόμου, την σύνδεση του με ισόπεδο κόμβο με την Εθνική οδό Μικροθηβών Φαρσάλων, την κατασκευή σωληνωτών οχετών και τοιχίων αντιστήριξης
Συγκεκριμένα έχουν γίνει :
α) χωματουργικές εργασίες για την  διαπλάτυνση του δρόμου σε όλο το μήκος του
β) κατασκευή τεσσάρων σωληνωτών οχετών
γ) εργασίες οδοστρωσίας και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου
δ) κατασκευή ασφαλτοτάπητα
ε) κατασκευή  ισόπεδου κόμβου στην συμβολή με την Ε.Ο. Μικροθηβών –Φαρσάλων
ε) εργασίες  διαγράμμισης και σήμανσης σε όλο το μήκος του δρόμου
            Παρόντες στην παράδοση του δρόμου ήταν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κίτσιος, ο αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Ηλίας Τσαμπύρας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φυλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.