Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στη φάση της υλοποίησης η «Κατασκευή Γέφυρας Θεόπετρας επί του Ληθαίου Ποταμού», προϋπολογισμού 810.000 €

Κώστας Αγοραστός: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων Κοινοτήτων»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Κατασκευή Γέφυρας Θεόπετρας επί του Ληθαίου Ποταμού», προϋπολογισμού 810.000,00€ (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα δόθηκε η έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής για το έργο αυτό όπου φορέας υλοποίησης είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και κύριος η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων Κοινοτήτων και την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Η νέα γέφυρα πρόκειται να εξυπηρετεί ένα μεγάλο τμήμα της Π.Ε Τρικάλων καθώς και την σύνδεση του οικισμού Θεόπετρας με την εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας. Η υπάρχουσα γέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950 κρίθηκε ακατάλληλη για τα βαρέα οχήματα, σύμφωνα με σχετική έκθεση του αρμόδιου υπουργείου, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η κατασκευή νέας γέφυρας. Παράλληλα η υπάρχουσα γέφυρα θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πεζογέφυρα για τις ανάγκες του οικισμού».
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή γέφυρας στο Ληθαίο ποταμό στην είσοδο του οικισμού Θεόπετρας του Δήμου Καλαμπάκας μήκους 30,20 μ. και πλάτους 12,50 μ., δίπλα στην  θέση της ακατάλληλης υπάρχουσας γέφυρας. Η γέφυρα περιλαμβάνει δυο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους η κάθε μία  4,00 μ και πεζοδρόμια πλάτους το καθένα  2,25 μ. καθώς και τις προσβάσεις για την σύνδεση της γέφυρας με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της περιοχής και θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. Ο φορέας της ανωδομής της γέφυρας αποτελείται από έναν ευθύγραμμο συνεχή φορέα τριών ανοιγμάτων μήκους εκάστου ανοίγματος 8,10 – 10,40 – 8,10 μ αντίστοιχα.
Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά άμεσα η διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τον αναδειχθέντα ανάδοχο για την έναρξη υλοποίησης του έργου. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 476.129,17 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.