Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αυτοψία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Πύλης



Κώστας Αγοραστός: «Με σωστό προγραμματισμό και συνεργασία προχωρούμε και ολοκληρώνουμε έργα σε μια δύσκολη περίοδο»



Αυτοψία στις εργασίες κατασκευής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Πύλης πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε: «Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Πύλης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ολοκληρώνεται σύντομα. Πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο έργο που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και στην ερχόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα μπορούν να το χρησιμοποιούν. Η αίθουσα αυτή έλειπε από το σχολικό συγκρότημα αλλά και από το Δήμο Πύλης».
Το έργο «Αποπεράτωση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων των Διδακτηρίων 1ου & 2ου Γυμνάσιου και Λυκείου του Δήμου Πύλης Π.Ε. Τρικάλων» είναι προϋπολογισμού 480.000,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 233.136,81 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το κτίριο εμβαδού 470 m2 προβλέπεται να εξυπηρετεί τις απαιτούμενες ανάγκες κοινωνικών εκδηλώσεων και της άθλησης (γυμναστική) των γυμνασίων και του Λυκείου. Το κτίριο περιλαμβάνει την είσοδο και την αίθουσα εκδηλώσεων με τους βοηθητικούς χώρους, ήτοι χώρους υγιεινής, αποδυτηρίων, λεβητοστάσιο και αποθήκες.

Με παλαιότερη εργολαβία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (επιχορήγηση π. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων), ολοκληρώθηκε ο φέρων οπλισμός του κτιρίου από σκυρόδεμα, οι τοιχοποιίες από οπτοπλινθοδομή και η σιδηρά στέγη με την επικάλυψη από πανέλα πολυουρεθάνης, ενώ με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και η επίβλεψη γίνεται από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ίδιας Υπηρεσίας.
Στην αυτοψία στα έργα παρευρέθηκαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Τσίγκας, Ελένη Αργυροπούλου και Ντίνος Μπάρδας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης, η δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Τρικάλων κ. Καραγιάννη και υπηρεσιακοί παράγοντες.