Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Στη φάση της υλοποίησης η «Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής», προϋπολογισμού 690.700 € μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Νότιο Πήλιο

            Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής», προϋπολογισμού 690.700,00 €  (με ΦΠΑ), μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής
            Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Νότιο Πήλιο, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση προς το ΧΥΤΑ με ένα νέο και ασφαλές οδικό δίκτυο, λύνοντας προβλήματα του παρελθόντος. Ο συγκεκριμένος δρόμος, που χρησιμοποιείται σήμερα, είναι χωμάτινος και σε κακή κατάσταση, με συνέπεια την καταπόνηση των οχημάτων και τη συνεπακόλουθη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Με την υλοποίηση του έργου αυτού εξασφαλίζεται σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των απορριμμάτων. Παράλληλα μέσω των έργων αυτών του ΕΣΠΑ διαχέονται κοινοτικοί πόροι στην τοπική οικονομία και κοινωνία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας».
            Το έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής», περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση της οδού που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, μήκους 2,6 km. Πρόκειται να γίνουν εκσκαφές για τη διαμόρφωση των κλίσεων, διάστρωση με υλικό Ε4 λατομείου, κατασκευή υπόβασης και βάσης με 3Α και κατασκευή ασφαλτοτάπητα πάχους 50 mm κλειστού τύπου Α265. Επίσης θα κατασκευαστεί βάση από σκυρόδεμα C16/20 και δομικό πλέγμα για τη σταθεροποίηση του δρόμου στο τμήμα που διέρχεται από την κοίτη ρέματος. Με την υλοποίηση του έργου διευκολύνεται η μεταφορά των απορριμμάτων προς το ΧΥΤΑ, μειώνονται οι φθορές των οχημάτων, ελαττώνονται οι εκπομπές καυσαερίων και αναμένεται να υπάρχει θετική επίπτωση και στο περιβάλλον.          
            Το ποσό σύμβασης μετά τον διαγωνισμό ανέρχεται στις 406.191,84 ευρώ, φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η σχετική πράξη εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. την  31-1-2012. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε οι διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης και ξεκινά η υλοποίηση του έργου.