Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (7-8-2010)

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μεταβαίνει στις 12 το μεσημέρι αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου 2010 στην περιοχή της Ελασσόνας προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως να ακούσει τις απόψεις τους για το μείζον θέμα του λιγνίτη.
Σε δήλωσή του για το θέμα επισημαίνει:
«Η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την εκχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της επαρχίας Ελασσόνας σε ιδιώτες βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία, σε απόλυτη αντίθεση με την θέληση των κατοίκων της επαρχίας αλλά και συνολικά του νομού Λάρισας.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι ο κ. Παπανδρέου προσχηματικά χρησιμοποίησε τους όρους της «κοινωνικής διαβούλευσης» και πράσινης ανάπτυξης». Αντίθετα, αποδεικνύεται ότι η μοναδική διαβούλευση που κάνει η κυβέρνηση είναι με την τρόικα ερήμην της ελληνικής κοινωνίας – και σε προφανή αντίθεση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της.
Επιπρόσθετα, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση με την προσφυγή της στο ΔΝΤ και την υπογραφή του μνημονίου όχι μόνο δεν φέρνει ανάπτυξη αλλά εγκλωβίζει τη χώρα σε ολοένα και πιο βαθιά ύφεση. Το μόνο χρώμα που αναδεικνύεται από το μνημόνιο είναι το μαύρο: το μαύρο της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, το μαύρο της συλλογικής κατάθλιψης, το μαύρο της εθνικής μελαγχολίας…
Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες:
-Να πουν την αλήθεια και να ενημερώσουν με υπευθυνότητα τους πολίτες ιδίως της επαρχίας Ελασσόνας για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας.
-Στην περίπτωση που, όπως διαρρέεται, συμφώνησαν με την εκχώρηση των λιγνιτικών κοιταγμάτων της Ελασσόνας σε ιδιώτες, να αλλάξουν αμέσως την απόφασή τους αυτή με γνώμονα τις ομόφωνες αποφάσεις των θεσμικών φορέων και των κατοίκων της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Λάρισας.
Το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι διαπραγματεύσιμο».