Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ (29/8/2010)

ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

«Η επίθεση του Μνημονίου στις συντάξεις των 500 ευρώ
είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά απαράδεκτη»

-«Δεσμεύομαι να είμαι δίπλα στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματά σας» τους είπε


«Η μετατροπή της 13ης και 14ης σύνταξης σε πενιχρό… επίδομα, η περικοπή των υφιστάμενων συντάξεων και η ραγδαία μείωση των νέων συντάξεων σε συνδυασμό με την αισθητή πτώση της αγοραστικής δύναμης των απομάχων της δουλειάς ούτε  οικονομικά αποτελεσματική είναι ούτε πολύ περισσότερο κοινωνικά αποδεκτή».
Αυτό τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, σε συναντήσεις που είχε με συνταξιούχους κατά τις περιοδείες του στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας καθώς και σε επισκέψεις του σε ΚΑΠΗ.
Ο κ. Κ. Αγοραστός συζήτησε διεξοδικά με τους απόμαχους της δουλειάς, οι οποίοι επισήμαναν ιδιαίτερα ότι με τις περικοπές συντάξεων δημιουργείται πλέον πρόβλημα επιβίωσης για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.
Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«Οι υπαρκτές στρεβλώσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με την προκρούστεια λογική που κυριαρχεί στο Μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Η οικονομική ασφυξία των χαμηλοσυνταξιούχων των 500 και 600 ευρώ είναι προφανές ότι δεν είναι λύση στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Αυτό σας το λέω κυρίως ως επιστήμονας των οικονομικών κι όχι τόσο ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και την πολιτικής.
Ως πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την ψήφο και στήριξη των Θεσσαλών δεσμεύομαι να στηρίξω κατά προτεραιότητα τους απόμαχους της δουλειάς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας. Κυρίως όμως δεσμεύομαι να είμαι δίπλα στους αγώνες για τα δίκαιά αιτήματά σας», είπε.