Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (28/8/2010)

ΜΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

 «Λουκέτο στο… Μνημόνιο, όχι στην αγορά της Θεσσαλίας»

-Στο Εργατικό Κέντρο Βόλου τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των απολυμένων και ιδίως εκείνων άνω των 50 ετών

Τη δέσμευσή του να στηρίξει αποφασιστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τοπική αγορά ως «με την ψήφο των Θεσσαλών πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας» εξέφρασε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε διαδοχικά το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, ενώ περπάτησε στην αγορά και συνομίλησε με εμπόρους.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος παρακολουθεί στενά τα θέματα της οικονομίας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τόνισε ότι «η πολιτική του Μνημονίου είναι καταδικασμένη να αποτύχει και να εγκλωβίσει τη χώρα μας στο φαύλο κύκλο του ολοένα υψηλότερου χρέους, της διαρκώς αυξανόμενης ύφεσης, των ολοένα και περισσότερων λουκέτων και της εκτίναξης της ανεργίας σε πρωτοφανή ύψη.
Πρέπει να μπει λουκέτο στο… Μνημόνιο κι όχι στην τοπική αγορά. Ο εμπορικός κόσμος, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες χρειάζονται στήριξη αλλά είναι προφανές ότι δεν θα την βρουν απ’ αυτούς που με την πολιτική τους τους καταδικάζουν στο λουκέτο και την ανεργία», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας σημείωσε ότι «ηχούν όχι ως καμπανάκι αλλά ως… κουδούνα κινδύνου τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία το πρώτο εξάμηνο του 2010 χάθηκαν 88 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το δεύτερο εξάμηνο θα χαθούν άλλες 120 χιλιάδες καθαρές θέσεις εργασίας. Ενώ ως το τέλος του 2011 θα χαθούν πάνω από 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ μέχρι τότε υπολογίζεται ότι 375 χιλιάδες μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπάρχει κίνδυνος να βάλουν λουκέτο!»
Ο κ. Κώστας Αγοραστός κατέστησε σαφές ότι «η στήριξη της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και την προστασία των απολυμένων και των ανέργων αποτελούν βασικές μου προτεραιότητες, τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και κυρίως μετά ως με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών πρώτος αιρετός περιφερειάρχης».
Επανέλαβε μάλιστα ότι «το πρόγραμμά του εκπονείται από κοινού με την τοπική κοινωνία και τους θεσμοθετημένους της φορείς ώστε να ανταποκρίνεται, με τόλμη και ρεαλισμό, στις ανάγκες και τα θέλω της».
Ιδιαίτερη μέριμνα ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί στην ανάγκη προστασίας των απολυμένων και ιδίως αυτών που είναι 50 ετών κι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.