Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (27/8/2010)

ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

«Η Λίμνη Πλαστήρα ανήκει στη Θεσσαλία, όχι στο… Μνημόνιο»

 
«Η Λίμνη Πλαστήρα ανήκει στη Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς και όχι στο… Μνημόνιο», τόνισε με έμφαση ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή της λίμνης και το εργοστάσιο της ΔΕΗ.
«Το νερό της λίμνης Πλαστήρα είναι ζωτικής σημασίας για τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες της Θεσσαλίας και ιδίως του νομού Καρδίτσας, ενώ σημαντικό είναι και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στο φράγμα Ταυρωπού, το οποίο παράγει φθηνή και απολύτως καθαρή ενέργεια.

Συνεπώς οι διαρροές στον τύπο από κυβερνητικούς παράγοντες και εκπροσώπους της τρόικας περί ιδιωτικοποίησης των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ και εκχώρησης του νερού σε ιδιώτες είναι αναπόφευκτο να προβληματίζουν την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους, οι οποίοι ζητούν υπεύθυνες, σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις», υποστήριξε ο κ. Κ. Αγοραστός, στον οποίο οι εργαζόμενοι επισήμαναν την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του εργοστασίου ώστε να αυξήσει τις παραγωγικές του δυνατότητες.
Ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «νευραλγικό» το ρόλο της Λίμνης Πλαστήρα στο υδατικό κύκλωμα της Θεσσαλίας και εξέφρασε την πεποίθησή του στο ότι η ευρύτερη περιοχή μπορεί να αποτελέσει «πρότυπο ήπιας αγροτουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».