Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ (20/8/2010)

ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Τομέα απόδημων Θεσσαλών
στην περιφέρεια Θεσσαλίας

*«Οι απόδημοι Θεσσαλοί αποτελούν πολλαπλασιαστή της δύναμης του τόπου μας διεθνώς»


«Στόχος μας ως αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας είναι να αξιοποιήσουμε τον  δυναμισμό των απόδημων Θεσσαλών ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τα άλλα κράτη», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών σήμερα στα Τρίκαλα.
 Ο κ. Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να συστήσει στην αιρετή περιφέρεια τομέα απόδημων Θεσσαλών με στόχο «την αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία  των απανταχού Θεσσαλών».


Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Νιώθω πάντα μεγάλη χαρά και συγκίνηση όταν απευθύνομαι στους απόδημους Θεσσαλούς. Σε όλους εσάς, που ζείτε και δημιουργείτε στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, συγκροτώντας μια δεύτερη Θεσσαλία, δραστήρια και δυναμική, μια Θεσσαλία που προκόβει και διακρίνεται συνεχώς, κάνοντας όλους εμάς πραγματικά υπερήφανους.
Η παρουσία του απόδημου ελληνισμού στις χώρες του εξωτερικού αποτελεί πραγματικά παράγοντα ισχύος για την Θεσσαλία, πολλαπλασιαστή της δύναμής της διεθνώς. 
Στόχος της νέας αιρετής περιφέρειας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους για τους απόδημους Θεσσαλούς. Να ενισχύσουμε την συνεργασία μας προς όφελος της Θεσσαλίας μας.
Να αξιοποιήσουμε τον δικό σας δυναμισμό ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τα άλλα κράτη.
Δεσμεύομαι ως αιρετός περιφερειάρχης να συστήσουμε τομέα απόδημων Θεσσαλών που θα έχει σαν στόχο την αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία των απανταχού Θεσσαλών.
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών».