Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Στη φάση της υλοποίησης το έργο μεταφοράς νερού από υπάρχουσα δεξαμενή στην θέση Εικοσάρια προς το Δημοτικό Διαμέρισμα Στεφανοβίκειου», προϋπολογισμού 455.000 ευρώ

Κ. Αγοραστός: «Βελτιώνουμε τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα»

           
Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο μεταφοράς νερού από υπάρχουσα δεξαμενή στη θέση «Εικοσάρια» προς το Δημοτικό Διαμέρισμα Στεφανοβίκειου προϋπολογισμού 455.000 €, μετά την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο σημαντικό που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Στεφανοβίκειου. Στόχος μας είναι να λύσουμε το χρόνιο, σοβαρό, ποιοτικό πρόβλημα του νερού στην περιοχή, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων χρωμίου, αρσενικού, σιδήρου και μαγγανίου, που διαπιστώθηκαν στις υφιστάμενες γεωτρήσεις, οι οποίες είχαν ως συνέπεια την απαγόρευση υδροδότησης του δημοτικού διαμερίσματος».
Το έργο αφορά στην κατασκευή υδρευτικού δικτύου υπό πίεση το οποίο θα εξυπηρετεί το Στεφανοβίκειο και αποτελείται από τα παρακάτω: Τον αγωγό μεταφοράς του νερού από τη δεξαμενή χωρητικότητας 660 m3 που βρίσκεται στη θέση Εικοσάρια και έχει παροχή 75m3/h και συνολικό μήκος 7551,19 μέτρα. Ο αγωγός θα ξεκινά από τη δεξαμενή στη θέση Εικοσάρια και θα καταλήγει στο υπάρχον φρεάτιο που βρίσκεται έξω από τον οικισμό του Στεφανοβικείου. Ένα τμήμα της παροχής και συγκεκριμένα  30 m3/ώρα από το σύνολο των 75 m3/ώρα δύναται να διοχετευτούν στον οικισμό του Ριζομύλου μέσω υφιστάμενου φρεατίου (υδραγωγείο) που βρίσκεται στην διακλάδωση σε περίπτωση που θα υπάρξει βλάβη του ήδη υπάρχοντος εξωτερικού αγωγού. Η υφιστάμενη Δεξαμενή πληρώνεται (γεμίζει) από την υφιστάμενη υδρευτική Γεώτρηση.
Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με κύριο και φορέα λειτουργίας  τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 273.237,04 ευρώ με ΦΠΑ που βαρύνει στη ΔΕΥΑΡΦ και μετά την παραπάνω έγκριση, ξεκινάνε από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής  σύμβασης και την υλοποίηση του έργου. Η ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Ιανουάριο 2013 .