Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες αίθουσες για το γυμνάσιο-λύκειο Πλατυκάμπου προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη



Κώστας Αγοραστός: «Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Πλατυκάμπου αξίζουν καλύτερες υποδομές εκπαίδευσης»

Ρένα Καραλαριώτου: «Ο Πλατύκαμπος αποκτά ένα σύγχρονο σχολείο»

Ρίζος Κομήτσας: «Υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας»




Λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του Πλατυκάμπου δίνει η ένταξη του έργου της κατασκευής νέων αιθουσών στο ΕΣΠΑ, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας το έργο: «Γυμνάσιο - Λύκειο Πλατυκάμπου»: Προσθήκη κατ' Επέκταση», προϋπολογισμού, 1.200.000 €. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου και του δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ένα χρόνιο πρόβλημα στον Πλατύκαμπο παίρνει το δρόμο της επίλυσής του. Ένα σχολείο το οποίο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες τις μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται. Πρόκειται για ένα νέο έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει διώροφη κατασκευή με οκτώ νέες αίθουσες συνολικού εμβαδού 658 τ.μ., εκ των οποίων η μια πρόκειται να λειτουργεί ως εργαστήριο. Παράλληλα αναμορφώνονται οι αίθουσες του παλαιού κτηρίου, οι χώροι υγιεινής, οι κοινόχρηστοι χώροι, τα γραφεία των καθηγητών, όπως και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κιλελέρ, ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην ωρίμανση αυτού του έργου, τον δήμαρχο Κιλελέρ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Πλατυκάμπου».
Από την πλευρά της η κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε: «Ο Πλατύκαμπος τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα προάστιο της Λάρισας που εμφανίζει ραγδαία αύξηση του πληθυσμού. Το αίτημα για την προσθήκη αιθουσών στο σχολείο του Πλατυκάμπου έρχεται από το παρελθόν και σήμερα ως αιρετή περιφερειακή αρχή δίνουμε λύση στο αίτημα αυτό μέσω του ΕΣΠΑ, με ένα σύγχρονο σχολείο. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πρόκειται να δημιουργηθούν νέες υποδομές εκπαίδευσης στο γυμνάσιο και το λύκειο του Πλατυκάμπου. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα χωριά μας ζωντανά και ελκυστικά για τους κατοίκους τους. Αλλά και για όσους επιθυμούν να κατοικήσουν εκεί στο μέλλον.
Ο κ. Ρ. Κομήτσας σημείωσε τα εξής: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πλατυκάμπου βρίσκει τη λύση του. Λόγω της οικιστικής αύξησης στην περιοχή και των πολλών μαθητών το υπάρχον σχολείο δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες. Η επέκταση αυτή δίνει προοπτική πολλών χρόνων σε αυτό το σχολείο και δημιουργούνται προϋποθέσεις για εγκατάσταση νέων κατοίκων αλλά και για παραμονή των ήδη υπαρχόντων.  Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αγοραστό και την κ. Καραλαριώτου, όπως και τις Τεχνικές Υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου, που συνετέλεσαν έτσι ώστε το έργο αυτό να μπει στη φάση της υλοποίησης».
«Η επέκταση του γυμνασίου και του λυκείου δίνει ζωή στους κατοίκους του Πλατυκάμπου και για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, την αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο για τις προσπάθειές τους και για την στήριξη του αιτήματός μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατυκάμπου κ. Αντώνης Φασφαλής. Ενώ ο δ/ντης του γυμνασίου Πλατυκάμπου κ. Θεώδορος Νταφούλης σημείωσε ότι το σχολείο αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα οργανωμένο βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής και θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να έχουν καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης, παρά την δύσκολη εποχή την οποία βιώνουμε
Το έργο «Γυμνάσιο - Λύκειο Πλατυκάμπου: Προσθήκη κατ' Επέκταση» αφορά στην προσθήκη νέας διώροφης πτέρυγας εμβαδού 658 τ.μ. και στην στατική ενίσχυση του κτιρίου με ταυτόχρονη ανακατανομή των υφιστάμενων χώρων με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών διαμόρφωσης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Πλατυκάμπου προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανεπάρκεια και η ακαταλληλότητα χώρων εκπαίδευσης και διοίκησης.
Ειδικότερα η κατασκευή της νέας διώροφης πτέρυγας θα περιλαμβάνει επτά (7) νέες αίθουσες διδασκαλίας, μία (1) νέα αίθουσα εργαστηρίου, γραφεία διοίκησης Λυκείου και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, ενώ με την ανακατανομή των υφιστάμενων χώρων δημιουργούνται ή/και αναβαθμίζονται τα γραφεία διοίκησης Γυμνασίου, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, οι χώροι υγιεινής και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι. Η κατασκευή του λύνει οριστικά το οξύ πρόβλημα ανεπάρκειας των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Γυμνασίου και του Λυκείου Πλατυκάμπου λόγω βασικών ελλείψεων σε χώρους εκπαίδευσης (εργαστήρια, αίθουσες ξένων γλωσσών) και διοίκησης (γραφεία καθηγητών, γραμματείες, χώροι γραφείων). Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Κιλελέρ.
Παρόντες ακόμη στη συνέντευξη τύπου ήταν ο δ/ντης του Λυκείου Πλατυκάμπου κ. Κων/νος Παναγιώτου και εκ μέρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων η πρόεδρος κ. Θ. Κωσταδήμα, ο αντιπρόεδρος κ. ΑΘ. Χαλδούπης και ο Ταμίας κ. Θ. Ξηντάρας.