Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (21/10/2010)

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

«Προτεραιότητά μας η κοινωνική αλληλεγγύη»

-Δεσμεύτηκε για παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους και κτίρια με στόχο την διευκόλυνση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία

Την κοινωνική αλληλεγγύη έθεσε ως κεντρική προτεραιότητά του ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με την ομοσπονδία των ατόμων με αναπηρία Θεσσαλίας.
«Πέρα από τυπικές αρμοδιότητες, είναι για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα να συμβάλλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, που απειλείται από την πολιτική του Μνημονίου», τόνισε με έμφαση.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέλαβε την δέσμευση να συνδιαμορφώνει την πολιτική του με τα άτομα με αναπηρία και προσδιόρισε ως κεντρική του προτεραιότητα τις παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους και κτίρια με στόχο την διευκόλυνση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία. «Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα, όπως αποτυπώνεται και στις σχετικές έρευνες, δεν μας τιμά ως κοινωνία και ως οργανωμένη Πολιτεία», σημείωσε.
Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί στενά με τους συλλόγους των ατόμων με αναπηρία καθώς και να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου οι σύλλογοι να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες προς τα μέλη τους.
Μιλώντας στη συνάντηση ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέδειξε για ακόμη μια φορά «πόσο βλαπτική είναι και για τα άτομα με αναπηρία η πολιτική του Μνημονίου» και ανέφερε χαρακτηριστικά τις περικοπές των επιδομάτων καθώς και την κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων στον ΟΣΕ.