Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (14/10/2010)


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:

«Ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής για τη Λάρισα»

-«Χαρακτήρισε το συνδυασμό ως «έναν από τους πιο ισχυρούς στα χρονικά της αυτοδιοίκησης» σημειώνοντας ότι αποτελείται από «Λαρισαίες και Λαρισαίους που έχουν εικόνα και ήχο της τοπικής κοινωνίας, της αγοράς και της τοπικής οικονομίας»

«Ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής για την Θεσσαλία και ειδικότερα το νομό Λάρισας» χαρακτήρισε το συνδυασμό της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός παρουσιάζοντας τους 29 υποψήφιους στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού (Πατρόκλου και Ρούζβελτ).
Πλαισιωμένος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε το συνδυασμό ως «έναν από τους πιο ισχυρούς στα χρονικά της αυτοδιοίκησης», ενώ τόνισε την κρισιμότητα των εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου: «Η Θεσσαλία χρειάζεται αιρετή περιφέρεια που να θέτει «κόκκινες γραμμές» απέναντι στην κεντρική εξουσία. Αιρετή περιφέρεια που να προγραμματίζει, να υλοποιεί και να διεκδικεί, τεκμηριωμένα αλλά μαχητικά. Στόχος μας δεν είναι η Θεσσαλία της… σιωπής αλλά η Θεσσαλία της ζωντάνιας και της δημιουργίας, της ελπίδας και των ανοιχτών οριζόντων».


Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του νομού Λάρισας επισήμανε ότι η επιλογή των υποψηφίων «ήταν πολύ δύσκολη αφού υπήρχαν πολλές, μα πάρα πολλές, εξαιρετικές υποψηφιότητες. Αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει και στους 4 νομούς της Θεσσαλίας είναι αν μη τι άλλο ισχυρό μήνυμα, προάγγελος της μεγάλης νίκης στις εκλογές του Νοεμβρίου», σχολίασε και ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους «τους άξιους συμπολίτες μας που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους».
Ο κ. Κώστας Αγορασ
τός κατέστησε σαφές ότι η Θεσσαλία σήμερα «δεν έχει ανάγκη από πολλά λόγια. Η Θεσσαλία έχει ανάγκη σήμερα από σκληρή δουλειά και ομαδικό πνεύμα, πνεύμα καλόπιστου διαλόγου, συλλογικότητας και συνεργασίας.
Η Θεσσαλία μας χρειάζεται όλους. Χρειάζεται, όμως, όλοι μας να προτάξουμε το εμείς. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αυτή τη δέσμευση αναλαμβάνουμε σήμερα όλοι όσοι είμαστε εδώ: Να λειτουργούμε ως ομάδα, ομάδα νίκης, ομάδα δουλειάς,
ομάδα αποτελέσματος για την Θεσσαλία και προσφοράς στον Θεσσαλό.
Ως ομάδα μαζί με όλους αυτούς που υποστηρίζουν το συνδυασμό μας, μαζί με όλες και όλους τους Θεσσαλούς χωρίς διακρίσεις.
Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, καλούμε όλες και όλους τους Θεσσαλούς σε «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» όπως είναι το όνομά του συνδυασμού μας.
Με λογότυπο το «Θ» που συμβολίζει τη Θεσσαλία, το νέο Θεσμό, τις υπεύθυνες και ξεκάθαρες Θέσεις μας που μετουσιώνουν τα Θέλω των Θεσσαλών».
 Αναφερόμενος ειδικότερα στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας τόνισε με έμφαση:
«Παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής για την Θεσσαλία, το ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής για το νομό Λάρισας.
Είναι ένα πραγματικά ισχυρό ψηφοδέλτιο.
Ισχυρό και όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα
και όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με άξιους υποψήφιους, που έχουν δοκιμασθεί και πετύχει σε θέσεις ευθύνης.
Με ανθρώπους καταξιωμένους στην τοπική κοινωνία.
Με επιστήμονες που έχουν – αποδεδειγμένα – τις γνώσεις, που έχουν λαμπρές σπουδές και θέλουν να μπολιάσουν τον τόπο μας με ό,τι πιο καινοτόμο συμβαίνει διεθνώς.
Με ανθρώπους του μόχθου που θήτευσαν στο «πανεπιστήμιο της ζωής».
Με ανθρώπους που εκπροσωπούν κάθε περιοχή και μπορούν να εκφράσουν  τις προτάσεις και τις επιθυμίες των συμπατριωτών τους, όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις.
Με δυναμικούς αγρότες που σε δύσκολες συνθήκες ανοίγουν νέους δρόμους στην αγροτική οικονομία με έμφαση στην ποιότητα, την καινοτομία, τη διείσδυση στην αγορά.
Με ανθρώπους που έχουν εικόνα και ήχο της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας.
Με ανθρώπους που πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση, την άμεση δημοκρατία, τον διάλογο.
Με ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί για το κοινό καλό, έχουν δώσει μάχες για τον τόπο μας.
Με νέους ανθρώπους οι οποίοι κατέρχονται για πρώτη φορά στο στίβο της αυτοδιοίκησης δυναμώνοντάς μας με τις νέες ιδέες τους, με το κριτικό τους πνεύμα, με τις σύγχρονες αντιλήψεις.
Θέλουμε τις νέες και τους νέους στην πρώτη γραμμή για την Θεσσαλία. Αυτό δεν είναι σύνθημα, δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι ευχή.
Είναι δέσμευση. Και την κάνουμε σήμερα πράξη».