Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (17/9/2010)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Ομάδα διαχείρισης κρίσεων στον αγροτικό τομέα

-Κ. Αγοραστό στηρίζει σύσσωμη η διοίκηση της Ένωσης Τρικάλων θεωρώντας ότι «είναι ο περιφερειάρχης που χρειάζεται η Θεσσαλία και ιδίως οι αγρότες»


Τη σύσταση και ενεργοποίηση ομάδας διαχείρισης κρίσεων στον αγροτικό τομέα ανακοίνωσε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνάντησή του με την διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων και αγρότες του νομού.
«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και οι πανδημίες, όπως το πράσινο σκουλήκι, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να υπάρχει στην περιφέρεια Θεσσαλίας, την κατ’ εξοχήν αγροτική περιφέρεια της χώρας μας, μια ευέλικτη ομάδα διαχείρισης κρίσεων στελεχωμένη από γεωτεχνικούς τόσο πανεπιστημιακούς όσο και εφαρμοστές με άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς, μεγάλη εμπειρία και πολύ καλή γνώση των τεκταινόμενων στον αγροτικό τομέα», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και εξήγησε:
«Αντικείμενο της ομάδας είναι να συλλέγει και να επεξεργάζεται σε συνεχή βάση τα δεδομένα από τον αγροτικό τομέα, να σημαίνει συναγερμό σε περιπτώσεις πανδημίας όπως φέτος με το πράσινο σκουλήκι ή ακραίων καιρικών φαινομένων, να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκαιρα τους παραγωγούς και βεβαίως να καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις.


Το επιστημονικό δυναμικό στη Θεσσαλία που ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι τέτοιο που θα το ζήλευαν πολλές άλλες περιφέρειες στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε όλη αυτή τη γνώση, την εμπειρία και την διάθεση για προσφορά προς όφελος της Θεσσαλίας, της αγροτικής οικονομίας και εν τέλει της κοινωνίας», επισήμανε.
Στη συνάντηση έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες, από τις τιμές των προϊόντων και το κόστος παραγωγής έως το νέο νόμο για τον ΕΛΓΑ και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2007-13.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε την δέσμευσή του να στηρίξει τις συνεταιριστικές οργανώσεις των αγροτών ώστε να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην αγορά στηρίζοντας το εισόδημα των αγροτών και παρέχοντας ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές.
Από την πλευρά της ΕΑΣ Τρικάλων ο πρόεδρος κ. Αχιλλέας Λιούτας και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο αλλά και αγρότες που ήταν παρόντες εξέφρασαν ανοιχτά την υποστήριξή τους στον κ. Κώστα Αγοραστό, για τον οποίο είπαν ότι είναι  «ο περιφερειάρχης που χρειάζεται η Θεσσαλία και ιδίως οι αγρότες».