Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (16/9/2010)

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:

«Δεν βάζω κανένα φόρο ως περιφερειάρχης»

-«Έχω καθαρή εικόνα και ήχο της κοινωνίας και της αγοράς της Θεσσαλίας»


Ρητή και κατηγορηματική δέσμευση πως «ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών, δεν πρόκειται να επιβάλει κανένα φόρο» ανέλαβε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνάντησή του με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων.
«Έχω καθαρή εικόνα και ήχο της αγοράς αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και οικονομίας. Η φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι τόσο μεγάλη λόγω του μνημονίου που κανένας δεν αντέχει νέα, πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από την αιρετή αυτοδιοίκηση», κατέστησε σαφές ο κ. Κώστας Αγοραστός αποσπώντας τα θετικά σχόλια του εμπορικού κόσμου των Τρικάλων.
«Οι θέσεις μου – υπογράμμισε - είναι απολύτως ξεκάθαρες. Δεν πρόκειται να επιβάλω κανένα φόρο. Παράλληλα, δεσμεύομαι επί των ημερών μου η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να αξιοποιήσει κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τους διατιθέμενους πόρους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και η οικονομική της διαχείριση να είναι υποδειγματική. Ταυτόχρονα, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε, με τεκμηρίωση αλλά και με αποφασιστικότητα, διεκδικητικοί απέναντι στην κεντρική εξουσία προς όφελος της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών».
Αναφερόμενος ειδικότερα στις Θεσσαλικές επιχειρήσεις, ο κ. Κώστας Αγοραστός επανέλαβε την ήδη γνωστή δέσμευσή του «να εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες της περιφέρειας με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ο χρόνος είναι χρήμα και ένα επενδυτικό πρόγραμμα όταν καθυστερεί να υλοποιηθεί, απαξιώνεται», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ξεκαθάρισε με την ευκαιρία ότι «αδιαπραγμάτευτη αρχή είναι να στηριχθούν οι υγιείς επιχειρήσεις που φέρουν προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία, δηλαδή δημιουργούν θέσεις εργασίας, συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος, προωθούν την καινοτομία και συνεισφέρουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».
Στη συνάντηση έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους των Τρικάλων και γενικότερα της Θεσσαλίας με έμφαση τη μείωση της κίνησης και τα λουκέτα, τη φορολογική επιβάρυνση, την ανάπτυξη ιδίως στον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό (κυρίως τον ιατρικό τουρισμό).
Ο κ. Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον εμπορικό κόσμο των Τρικάλων και στη συνέχεια επισκέφθηκε την αγορά της πόλης.